Edremit Körfezi'nde Termometreler 41 Dereceyi Gösterdi

Balıkesir'de Meteoroloji'nin en yüksek 35 derece olarak kayıtlara geçtiğŸi hava sıcaklığŸını Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'ndaki termometre, 41 şŸeklinde gösterdi.

Kuzey Ege'nin gözde tatil bölgelerinin yer aldığŸı Edremit Körfezi'nde bulunan Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda güneşŸ altındaki termometrenin göstergesi bugün 41 dereceye kadar yükseldi.
Bunaltıcı sıcaklar, Burhaniye ile Ayvalık, ve Edremit ilçelerindeki vatandaşŸları, deniz kenarlarına, parklara ve gölgelik alanlara yöneltti. Birçok kişŸi, sokak çeşŸmelerinde ellerini yüzlerini yıkayıp, serinlemeye çalışŸtı.
Bölge halkından AyşŸe Yıldırım, havaların çok bunaltıcı olduğŸunu belirterek, gölgelerde bile serinleyemediklerini söyledi. Zeynep LJiftçioğŸlu da "Havalar bugünlerde çok bunaltıcı, evlerimizden, işŸ yerlerimizden dışŸarı bile çıkamıyoruz. Bırakın sokağŸa çıkmayı denize bile gidemiyoruz o derece sıcak" dedi.

Burhaniye Halk SağŸlığŸı Merkezi sorumlu doktoru Faruk Kendigelen, güneşŸ altındaki bir termometrenin 41 dereceyi göstermesinin önemli olduğŸunu belirterek, vatandaşŸların mecbur kalmadıkça öğŸlen saatlerinde sokağŸa, özellikle de güneşŸ altına çıkmamaları gerektiğŸini bildirdi.
ǖte yandan, Meteoroloji, Balıkesir'de günün en yüksek sıcaklığŸını 35 derece olarak kayıtlara geçti.
 
Kaynak: AA