Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Biz, birilerinin bize dayattığı isimleri bu saatten sonra kabul etmek zorunda değiliz ve etmeyeceğiz" dedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaptırılacak cemevinin temel atma töreninde konuşan Demir, Alevi derneklerinin ortaklaşa hareket ederek, cemevlerinin daha kullanışlı ve ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yaptırılmasının doğru olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük Alevi örgütü olduklarını belirten Demir, "İki şubemiz var, 60 bin üyesi ve 300 milyon lira civarında, cemevleri binasından dolayı mal varlığı bulunuyor ama sonuç itibarıyla ortak alan yaratamıyorsak Alevilik adına, inanç adına, insanlık adına ortak hareket edemiyor, ayrışıyorsak herkes sorunu kendinde arayacak. Düzelmek zorundayız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Demir, şunları söyledi:
"Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz, yarın 102 şube başkanımız, 30'a yakın genel merkez yöneticimizle Dikili'de Başkanlar Kurulu Toplantısı yapacağız. Aday edilen, yapılan, zorla bize dayatılan isimleri kabul etmediğimizi söyleyeceğiz, ortak bir deklarasyon yayımlayacağız. Bunu önce Alevi örgütlerine, sonra Türkiye kamuoyuna deklare edeceğiz. Biz, birilerinin bize dayattığı isimleri bu saatten sonra kabul etmek zorunda değiliz ve etmeyeceğiz. 20 milyona yakın Alevi'nin 7,5-8 milyon seçmeninin, artık kimsenin arka bahçesi olmadığını göstereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli Genel Başkanı davet etmişti, 2,5 saat birlikte yemek yedik. Orada Alevilerin, Kürtlerin, azınlıkların kısacası bu ülkede yaşayan bütün halkların temel hak ve özgürlükleri noktasında mücadele edebilecek, kavga edebilecek, öteki olmayan, ayrıştırmayan bir cumhurbaşkanı adayı çıkarın, koyun, destek olalım dedik ama ne hikmetse 'hay hay değerlendireceğiz' denilen yerde arkamızı döndüğümüzde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu koydular önümüze, şimdi 'buyurun, gelin, oy verin' diyorlar. Öbür tarafta Başbakan 'buyrun, gelin, bana oy verin' diyor."
Cemevinin temel atma törenine, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın yanı sıra Alevi dernekleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA