Bayındır Projesi Ergenli Barajı İnşaatı Sözleşmesi İmzalandı

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Bölge Müdürlüğü'nce 10 Şubat 2014 tarihinde ihalesi yapılan 'İzmir Bayındır Projesi Ergenli Barajı İnşaatı' işinin sözleşmesi imzalandı.

Bayındır Projesi Ergenli Barajı İnşaatı Sözleşmesi İmzalandı

16 Haziran 2014 tarihinde DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve yüklenici Akeli-Tinaş İş Ortaklığı tarafından imzalanan sözleşme ile projenin başlamasında önemli bir adım atıldı. İzmir Bayındır Projesi Ergenli Barajı İnşaatı işinin tamamlanması ile 39 milyon m3 su depolanacağı, Küçükmenderes nehrinin yan kollarından biri olan Ilıcadere ve onun yan kolları olan Paşasuyu deresi ile Pelit deresinin su potansiyeli değerlendirilerek, Bayındır ilçesi Küçükmenderes Ovası'nda 30 bin 470 dekar tarım arazisinin sulanacağı belirtildi. Silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipinde inşa edilecek olan Ergenli Barajı'nın gövde dolgu hacminin 1 milyon 340 bin m3, temelden yüksekliği 102.10 m, kret uzunluğu 539.47 m, kret kotu ise 244.10 m. olduğu bildirildi.

Proje kapsamında baraj haricinde toplamda 4 m3/s’ lik su derive edecek olan Paşasuyu ve Pelit Regülatörleri ile bunlara ait iletim hatları da inşa edilecek.
Kaynak: İHA