Başkan Üzülmez, İngiltere’de Uclg Zirvesine Katıldı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez İngiltere’de, Uluslararası İş Dünyası Festivali ve Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin (UCLG) düzenlediği Kent Liderleri Zirvesi’ne katıldı.

Başkan Üzülmez, İngiltere’de Uclg Zirvesine Katıldı

17-19 Haziran 2014 tarihleri arasında Liverpool İngiltere’de gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da katıldı.

Eğitim ve ağ oluşturma imkanları sunulan İngiltere programının ilk gününde mali yönetim komitesi, kentsel sağlık komitesi ile kalkınma işbirliği ve kent diploması konulu toplantılar yanında, anatüzük komitesi ile çalışma gruplarına katılan Başkan Üzülmez, akşam saatlerinde de Liverpool kentindeki resepsiyonda hazır bulundu.

UCLG toplantılarının ikinci gününde Liverpool Belediye Başkanı tarafından ağırlanan başkanlar, zirvede yerel ve bölgesel yönetim temsilcileri ve diğer paydaşlarla sıkılaşma döneminde büyümeyi sağlamak odaklı bir araya geldiler. Programının son gününde yönetim kurulu iş toplantılarına iştirak eden Başkan Üzülmez, kent liderlerinin katılımıyla gerçekleşen “Büyüme ve Eşitlik Kentler”, “Bir Kent Ekonomisinde Kültürün Yeri”,“Şengay Ekonomisi”, “Kentler ve Büyüme” konulu yuvarlak masa toplantılarında “2030’a doğru kentsel ve bölgesel kalkınmanın zorlukları, sürdürülebilir ve kapsayıcı bölgeler ile UCLG ağının güçlendirilmesi konularının ele alındığı oturumlarda yer aldı.

Başkan Hüseyin Üzülmez, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler zirvesinde, yerel yönetim konularında Birleşmiş Milletler nezdinde yerel yönetimlerin resmi sözcüsü konumundaki İngiltere’deki temaslarının çok faydalı geçtiğini belirtti.

100’den fazla ülkeden üyeleri bulunan UCLG’nin, kentler ve yerel yönetimler alanında dünyanın en geniş kapsamlı oluşumu olduğunu belirten Başkan Üzülmez, bu oluşumda Kartepe Belediyesi ve Kartepe İlçesi olarak yer almanın çok onur verici olduğunu da kaydetti.

Büyüklükleri ve kentsel veya kırsal olma benzeri özellikleri göz önüne alınmaksızın, yerel yönetimlere dünya çapında temsil edilmeleri ve çıkarlarını savunmaları için seslerini duyuracakları bir ortam sağlandığına da değinen Başkan Üzülmez, “Bizler demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslar arası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumak için bu kurulda yerimizi aldık” dedi.

Kaynak: İHA