Yazar Eryürek'ten, Tekno Gerilim Romanı

“Tarumarname” romanıyla sıradışı yazarlar arasında yerini alan Meriç Eryürek, okuyucularına bir sürpriz yaparak Türkiye’de çok bilinmeyen tekno-gerilim türü bir romanla geliyor.

Yazar Eryürek'ten, Tekno Gerilim Romanı

Eryürek, Epsilon'dan çıkacak “Tanrının Saati” isimli yeni romanıyla 1 Temmuz'da okurlarıyla buluşuyor.

"Mitoloji bir efsane değil, uyarıydı" sloganıyla yazdığı yeni romanını anlatan Meriç Eryürek, “İnsanoğlunun bilimle inancın savaştığı dipsiz karanlığa düştüğünde ne kadar çaresiz kaldığını anlatmaya çalıştım" dedi.

Bilimle ilgili uç noktalar, Amerikalıların Türkiye planları, genetik araştırmalar ve birbirinden çok farklı karakterler barındıran romanın özeti şöyle:
"Uluslararası bir internet çekilişine katılan on talihli aile, Disneyland'ı tarihe gömecek dev eğlence merkezi Mythasia'nın ilk misafirleri olmak için İzmir'e gelirler.

Mythasia'nın özelliği, Amerikan şirketi World Bond'un onkoloji araştırmaları sırasında tesadüfen keşfettiği bir teknolojiyle ürettiği genetik/mitolojik yaratıklarla dolu bir tür hayvanat bahçesi olmasıdır. Mythasia personeli, mitolojiden tanıdığımız satirler, nymphalar, kentorlar, Tepegöz, Minotor, deniz kızları ve benzeri yaratıklardır.

Televizyon haberleri, Amerikan First Lady'sinin de tesisi görmek için bazı bürokrat ve askerlerle Türkiye'ye doğru yola çıktığını bildirir. First Lady ve on talihli aile tesis girerler. Bu arada PETA protestocuları da kendilerini tesisin trafosuna zincirleyip bir eyleme başlarlar.

Ve, beklenmedik bir olaylar zinciri sonunda, eğlence cenneti Mythasia korku cehennemine döner. İnsanlarla yaratıklar arasında hem savaş, hem dayanışma oluşur. Bazı yaratıklar insanlara yardım eder. Bazıları saldırmaya, öldürmeye başlar. Talihliler bu savaşın ortasında mahsur kalırlar. Aralarında, içeri kameraman kıyafetiyle sızan Yeni Asır muhabiri de vardır. Muhabir dünyaya canlı yayın yapmaya başlar.

12 saat boyunca, karanlıkta, çoluk çocuk, kanlı ve korkulu bir kovalamaca yaşanır. İnsanlar kurtulmaya çalışırken, Amerikan Ordusu'nun vurucu timi de şahitleri öldürüp Mythasia'nın sırlarının ortaya çıkmasına engel olmak için helikopterlere biner".
Kaynak: İHA