Gölcük’te 2,5 Metrelik Yayın Balığı Yakalandı

Ödemiş’in Gölcük Yaylası’na adını veren gölde yaklaşık 2,5 metre boyunda 172 kilogram ağırlığında dev bir yayın balığı yakalandı.

Gölcüklü esnaflardan Olgun Işlak tarafından yakalanan dev balık ilgi odağı oldu.
Görenleri şaşkına çeviren balığı zorlukla kıyıya çeken Olgun Işlak, Gölcük’te bu büyüklükte bir yayın balığına ilk kez rastladıklarını ifade etti.

2 buçuk metre boyundaki balığı sergilemek için kanca bulamadıklarını anlatan Işlak, yayın balığının köpek balığını andırdığını dile getirdi.

172 kilogramlık balığın etini Gölcüklü vatandaşlarla paylaştıklarını söyleyen Işlak, “Gölcüğümüzde daha önce de büyük yayın balıkları yakalandı. Ama böylesi ilk kez görülüyor. 2,5 metre boyundaki, 172 kilogram ağırlığındaki balığı gören herkes köpek balığı yorumunu yaptı. Yakalaması da, sergilemesi de güç oldu. Gölcük’te çok sayıda yayın balığı var. Genelde dipte oldukları için ve dipte balık avladıkları için yakalaması çok zor. Yakalandığında kolay pes etmiyor. Kıyıya çekmek de zor oluyor. Şimdiye kadar yakalanan bu en büyük balığı biz de vatandaşlarımızla paylaştık. Bundan sonra da şansımızı denemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA