Eski Sıralar Kuş Yuvası Oluyor

Sındırgı Doğa Dostları'nın talebi üzerine 3 yıl önce Sındırgı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezince üretilmeye başlanan kuş yuvaları, eski sıralardan yapılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sındırgı ilçesinde doğa severler tarafından oluşturulan "Sındırgı Doğa Dostları" adlı grup, 3 yıl önce çam kese böceğiyle mücadele kapsamında Sındırgı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinden kuş yuvası üretmesini istedi. Bu konuda gerekli araştırmaların yapılmasının ardından merkezdeki öğrenciler, civar okullardan gelen eski sıralardan kuş yuvası yapmaya başladı.

Merkezin müdürü Tuncay Öztürk, okullardan gelen atıl durumdaki sıraların geri dönüşümle kazandırılması çerçevesinde doğa dostu bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Kuş yuvalarının nasıl olacağına ilişkin konunun uzmanı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıtkı'dan teknik destek aldıklarını ifade eden Öztürk, "Bize yuvaların ölçülerini verdi. Daha sonra öğrencilerimizle yuva yapmaya başladık. Öğrencilerimiz hem pratik yapmış oldu hem de doğa sevgisi kazandılar. Proje 3 yıldır sürüyor" dedi.

Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saim Akkuş ise 3 yıl önce doğa dostları tarafından başlatılan projeye bu yıl kendilerinin sahip çıktığını dile getirerek, amaçlarının doğaya en iyi katkıyı vermek olduğunu kaydetti.

Fidan dikerek ya da koruyarak ellerinden gelen gayreti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Akkuş, "Şimdi de burada okuldan aldığımız kuş yuvalarını dernek üyelerimizle çam ağaçlarına asıyoruz. Doğamızın dengesini korumak için doğaya sahip çıkmak için bu önemli. Bu yuvalar, çam kese böceğini yiyen kuşlar için yapılıyor. Bu yuvalar o kuşların barınması ve üremesine imkan sağlıyor. Yuvalar sayesinde ağaçları, ormanları ve doğayı korumuş oluyoruz" diye konuştu.

Akkuş, eski sıraların tahta parçalarının, ham madde olarak geldiği yere ormana geri döndüğünü belirterek, geçen hafta okuldan aldıkları 70 kuş yuvasını çam ağaçlarına astıklarını söyledi.

Kaynak: AA