Doğa Severlerin Kaz Dağları Buluşması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dağcılık Federasyonu Balıkesir Dağcılık İl Temsilcisi ve Kazdak Kulüp Başkanı Ferit Şeremet’in rehberliğinde düzenlenen Kaz Dağları gezisinde büyük coşku yaşandı.

Doğa Severlerin Kaz Dağları Buluşması

Bu yıl 12.’cisi düzenlenen gezide Kaz Dağları’nın kuzeyinden güneyine yapılan geziye Bulgaristan’dan gelen 15 kişi de katıldı.

Kaz Dağları’nda 3 gün süren etkinlikte 75 kilometrelik bir kulvar takip edildi. Etkinliğe, değişik illerden gelen dağcılık kulübü üyesi 60 kişi katıldı.

Bulgaristan’dan gelen 15 kişilik ekip de konuk oldu. Etkinliğin önümüzdeki yıl uluslar arası düzeyde yapılacağını anlatan Öğretmen Ömer Aydemir, “Etkinliğimizi Edremit’te yaptığımız bir törenle başlattık. Daha sonra ilk kampı Çırpılar göleti çevresinde kurduk. İkinci gün de Ayazma da kamp kurduk. Üçüncü gün ise Kaz Dağları’nın iki zirvesi olan Karataş ve Sarıkız’a ulaşıldı. Burada her dağcıya birer katılım belgesi verildi.

Buradan Kavurmacılar köyüne inen grup geziyi tamamladı. Etkinliğe katılan arkadaşlarımıza ve bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Tüm katılımcılar çok güzel üç gün geçirdi” dedi.

Kaynak: İHA