Başkan Yavaş, 50 Yıldır Çatısı Akan Cami Sorununu Çözdü

Sındırgı'nın kırsal mahallesi Bayırlı'da bulunan ve 50 yıldır çatısı akan cami, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın talimatı ile onarıldı.

Başkan Yavaş, 50 Yıldır Çatısı Akan Cami Sorununu Çözdü

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Bayırlı Mahallesinde yıllardır köylülerin imece usulü yaptığı işleri, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yapıp teslim etti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bayırlı Mahallesi'nde bulunan camide cemaatin akan çatıdan yakınması üzerine belediye olarak sorunu çözdü. Cami çatısının 50 yıl önce imece usulü yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Mehmet Karanfil "Mahallemizdeki caminin çatısı yaklaşık 50 yıl önce imece usulü ile onarılmıştı. O zamandan bu yana başka tadilat olmadığı için yağmurlarda çatı akıtıyordu. Yerel seçimlerden önce mahalleli olarak çatının tadilatının yapılmasın kararlaştırmıştık. Mahalle sakinleri çatıda kullanılmak üzere kavak vereceğini söylemişti. Seçimlerden sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ziyaretimize geldi, sorunlarımızı dinledi. O gün caminin çatısının onarılması gerektiğini söyledik. Allah Razı Olsun başkanımızdan camimizde gerekli incelemelerde bulundu ve Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Çatının ağaçlarını mahalle sakinleri tarafından karşılandığı için geriye oluklarının yapımı ve kiremitlerin yenilenmesi kalmıştı. Başkanımız yaz döneminde mahalle de kimse olmaz, herkes tarlaya gider diye işçi de gönderdi. Bugün 50 yıldır onarılmayan caminin çatısı belediye ekipleri ve köylüler işbirliği içinde onarılıyor” dedi

Caminin çatısının onarılmasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Yavaş, ellerindeki imkanlar ölçüsünde bütün mahallelerimizin eksikliklerinin giderilmesi yönünde çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA