Sındırgı Belediyesi'nden Güreşçilere Kıspet

Sındırgı Belediyesi, tarihi Kırkpınar güreşlerinde güreşecek sporculara kıspet desteği sağladı.

Sındırgı Belediyesi'nden Güreşçilere Kıspet

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerine katılacak güreşçilere Belediye tarafından kıspet hediye etti. Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Zengin’de kıspet hediye törenine katıldı.

Güreşçiler yaz okulunda Tugay Altıntaş tarafından eğitildiği bildirildi.

Sındırgı Belediyespor güreş takımına belediye tarafından yaptırılan kıspetleri Belediye Başkanı Ekrem Yavaş hediye etti. Sındırgı'nın güreş yatağı bir ilçe olduğuna değinen Başkan Yavaş, "Gacaroğulları, Şerif pehlivaların, Mehmet Ali Yağcıların memleketinde inşallah yeni güreşçilerin yetişmesi için arkadaşlarımız, hocalarımız büyük özveri ile çalıştılar. Bu çalışmalarının neticesini görebilmek için Edirne'de yapılacak 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 15 güreşçimizle katılacağız. Sporun her branşına belediye olarak destek veriyoruz. Güreşçilerimizin Kırkpınar’dan ödülle döneceğine inanıyorum. Allah nasip ederse 3 Eylül’de İlçemizde de Yağlı Pehlivan güreşleri yapılacak. Yağlı Pehlivan güreşlerini ilçemizde geleneksel hale getirerek yeni güreşçiler çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek. Güreşçilerimiz Edirne’de ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yavaş’tan kıspetlerini alan güreşçiler Atatürk stadyumunda ilk defa kıspetleri ile antreman yaptılar. 18 Haziran Çarşamba gecesi Sındırgı Belediyesinden 3 görevli ve Hocalar Mehmet Bayram ve Tugay Altıntaş ve sporcuların Edirne’ye hareket edecekleri bildirildi.

Sındırgı Belediye Spor güreş takımında şu isimler yer alıyor; Ali Yıldız, Burak Korkmaz, Seyhan Oğuz, Egehan Kahramanöz, Muhammer Erdem Değirmenci, İsmail Elmas, Hüseyin Uzan, Fatih ateş, Sabri Karaca, Sabahattin Filiz, Harun İbiş, Fatih Emre Öztürk, Hamza Altıntaş, Cihangir Gökdemir, Cemil Işık, Emre Kıymaz.
Kaynak: İHA