Kartepe’de Kanola Tarla Günü

Kartepe Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kanola tarımını tanıtmak ve ekimini yaygınlaştırmak amacıyla Kirazoğlu bölgesinde kanola bitkisi için tarla günü düzenledi.

Kartepe’de Kanola Tarla Günü

Kirazoğlu bölgesinde Kanola tarımını tanıtmak ve ekimini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen kanola tarla gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçe teknik personelleri Zir. Müh. Yeliz Dede ve Mustafa Erdoğan, katılımcıları bilgilendirdi. İlçede 200 dekarlık alanda ekimi gerçekleştirilen kanola bitkisini tanıtan teknik personel, “Yağlı tohumlu bitkiler grubundan bir bitki olan kanola bitkisinin yağı çıkartıldıktan sonra geriye kalan küspesi de değerli olan bir hayvan yemi olan sarı renkli çiçekleri ile arıcılar içinde değerli bir bitki olan ve ayrıca biodizel olarak da kullanabilen bir bitkidir. Kanola tarımını tanıtmak ve ekimini yaygınlaştırmak için müdürlüğümüz nezdinde bu programa katılan yetkililere ve üreticilere teşekkür ederiz” dediler.

Kartepe ilçesinde çiftçileri bilinçlendirerek tarımsal üretimi artıracak bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını belirten Belediye Başkan yardımcısı Murat Sabri Çakır, “Yurt dışı programı nedeniyle bu programa katılamayan Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez, çiftçimizin ihtiyaç duyacağı konularda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üretmek için her zaman göreve hazır olduğumuzu ve selamlarını iletmemi istedi” dedi.

Kaynak: İHA