Hüyük'teki Çilek Bahçelerine Gezi

Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı, son yıllarda adını çilek üretimi ile duyurmaya başlayan Hüyük ilçesindeki çilek bahçelerine yönelik gezi programı düzenledi.

Gezi programına Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Başkan Yardımcısı Yunus Haşimoğlu, Genel Sekreter Faruk Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve meyve üretimine ilgi duyan oda üyesi çiftçiler katıldı.

Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ve ziraat mühendislerinin de eşlik ettiği gezi programında ilçede çilek yetiştiren üreticilerin bahçeleri gezildi.
Hüyük'ün Çavuş Mahallesi'nde çilek yetiştiren Ali Sezgin'in bahçesinde incelemede bulunan Beyşehirli çiftçiler, üretim çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, çilek üretiminin en karlı denilen ürünlerden bile karlı bir yetiştiricilik olduğunu belirterek, 1 dekardan 10 bin liraya kadar gelir elde edileceğine vurgu yaptı.
Çiftçinin artık buğday ve pancar gibi ürünlerden ziyade alternatif bitkilere yönlenmesi gerektiğini, bu konuda geliri en yüksek bitkinin çilek üretimi olduğunu anlatan Doğan, aynı havzada yer alan Beyşehir bölgesinde de Hüyük gibi çok kaliteli bir çilek üretimi yapabileceğini bildirdi.
Son yıllarda Beyşehir'de de çilek üretiminin başladığını ancak Hüyüklü üreticinin kazancını görmesi ve daha da yaygınlaşması anlamında bu tür gezilerin oldukça yararlı olduğunu dile getiren Doğan, çilek üretiminin Hüyük'te artık vazgeçilmez bir ürün olduğunu kaydetti.

Doğan, Hüyük'te çilek üretimini artırmanın yanısıra, kalitesini yükselterek ihracat noktasında daha iyi bir potansiyel yakalamanın peşinde olduklarını, böylece ürünün yöre ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA