Çatlılar, Köy Şenliğinde Buluştu

Seydişehir'e bağlı Çat köyünde düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen, ağırlıklı olarak Seydişehir, Konya ve İzmir'e göç eden Çatlıları buluşturan şenliğe, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ile Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da katıldı.

Tüfekçi, nüfusu önemli oranda azalan köyün yeniden bir şenlikte bir araya gelmesinden ve Çatlılar'ın köylerine sahip çıkmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Seydişehir Belediye Başkanı Tutal ise katılımın yüksek olmasının kendisini sevindirdiğini belirterek, "Çat köyü bu şenliği her yıl yapabiliyor, bu durum, aralarındaki bu birliktelik çok önemli. Köydeki hane sayısı bugün çok az fakat dışarıda yaşayan Çatlıların burada yoğun katılımla toplanması benim için de gurur verici. Çünkü benim anne tarafım da Çat köylü, bu nedenle kendimi yarı Çatlı kabul ediyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Yoğun katılımla gerçeklen program, Konya geleneksel düğün yemeği ikramı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından çeşitli kategorilerde düzenlenen yoğurt yeme, yumurta taşıma ve çuval yarışları renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Son bölümde gençler, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Çetinkaya ise bu yıl katılımın çok yüksek olduğunu belirterek, "Herkes çok memnun kaldı, güzel bir organizasyon oldu. Biz yeni kurduğumuz bu dernek ile köyümüzü kalkındırmak, atalarımızın doğup büyüğü bu güzel topraklarına sahip çıkmak istiyoruz. Köyümüzde 3-5 hane var ancak dışardan binlerce hemşehrimiz var. Organizasyonumuza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA