Zeytinburnu Kuraş Şampiyonası Yapıldı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ve bu yıl ilki düzenlenen Zeytinburnu Kuraş Şampiyonası bugün yapıldı.

Zeytinburnu Kuraş Şampiyonası Yapıldı

Zeytinburnu sahilinde hazırlanan güreş alanında gerçekleştirilen şampiyonaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen çok sayıda sporcu ve sporcu aileleri katıldı.

Birçok sıklette yapılan ve tüm gün devam edilen güreşlerin sonunda dereceye giren sporcular katılım belgelerini ve madalyalarını aldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, Zeytinburnu Kuraş Şampiyona’sının oluşma aşamalarını anlatarak, şunları söyledi:
“Özellikle Afganistan’dan gelen Türk boyları yine Türk Dünyası’nın, Türkistan Dünyası’nın farklı coğrafyalarından Türkiye’ye gelip İstanbul’umuza, Zeytinburnu’muza yerleşmiş olan gençler, hafta sonları eğlence olarak burada toplanırlar ve burada güreş yaparlar. Süreç içerisinde İbrahim Öztek hocamla da tanıştık. Buradaki bu aksiyonun, bu hareketin bir program dahilinde bir organizasyona dönüşmesi noktasında karar verdik.”
Şampiyona alanında birkaç bin kişi bulunduğunu ve büyük bir çoğunluğunun genç olduğunu belirten Aydın, hiçbirinin elinde sigara olmadığını söyleyerek, “Gençler, tamamen kendilerini spora odaklamışlar. Hafta içinin stresini de burada dağıtmış oluyorlar” dedi.

“ZEYTİNBURNU, JUDO, KURAŞ VE ABA GÜREŞİNİN MERKEZİ OLACAK”
Aydın, Zeytinburnu'nun aba güreşinin merkezi olmasını istediklerini belirterek, "Kuraş ve judo konusunda, ama özelde aba güreşi konusunda bu bölgemiz bu işin merkezi konumunda olsun diye arzu ediyoruz. Zaten halkımız onu istiyor. Zeytinburnu’nda 20 bine yakın nüfus bu konu ile ilgileniyorlar. Sporcu kardeşlerime de başarılar diliyorum. Federasyon başkanımız İbrahim başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ABA GÜREŞİ VE KURAŞ, GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYOR”
Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ise bugünün babalar günü olması münasebetiyle tüm babaların, “babalar gününü” kutladığını ifade ederek, “Çocuklarım bana dedi ki; ‘Baba bugünü bize ayırabilecek misin?’, ‘Yok dedim yavrularım. Bugün Zeytinburnu’nda binlerce çocuğum var, günümü onlarla beraber geçireceğim’ dedim. Bugün burada harika bir organizasyon var. Evet bu organizasyonu bizler yapıyoruz ama bu organizasyonun asıl sahibi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın beyefendidir. Ben gerçekten kendisini takdir ediyorum. Aba güreşine, kuraşa göstermiş olduğu ilgi bizim için çok büyük bir teşvik oldu” diye konuştu.

Hatay’da 5 yıldır Dünya Aba Güreşi şampiyonasını düzenlediklerini anlatan Öztek, şöyle devam etti:
“Bu yıl beşincisini düzenleyeceğiz. Gönül arzu ediyor ki ve de bundan da son derece ümitliyiz, bundan sonra Hatay’dan sonra ikinci Aba güreşi ve Kuraş merkezi Zeytinburnu olacak. Onun için çok mutluyuz. Burada yetişen yüzlerce binlerce yavrumuz, kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar ve güreş yapıyorlar. Bu çalışmalar bütün gençliğimize örnek olacak çalışmalardır. Çok büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıl Allah kısmet ederse yine bu çayırda en az 10 tane yabancı ülkeden yarışmacı olacağına eminiz.”
Kaynak: İHA