Yetim Kızın Babasının Mezarı Başında Okuduğu Şiir Yürekleri Dağladı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia sonrasında babasız kalan 10 yaşındaki Serpil Sevinç’in şehit babasının mezarı başında okuduğu şiir yürekleri dağladı.

Yetim Kızın Babasının Mezarı Başında Okuduğu Şiir Yürekleri Dağladı

Faciada hayatını kaybeden 301 işçi arasında yer alan Celal Sevinç'i, ailesi Babalar Günü’nde mezarı başında ziyaret etti. Şehit eşini çocukları Serpil, Salih Efe, Döne ve eşinin ağabeyi İrfan Sevinç ile birlikte ziyaret eden Havva Sevinç kabrin başında dua okudu. Babasız kalan 432 çocuktan sadece biri olan 10 yaşındaki Serpil Sevinç Babalar Günü’nde babasına yazdığı şiiri okumasının ardından mezarın başına bıraktı.

Serpil Sevinç’in babasına yazdığı şiir şöyle:
“Babacığım şimdiden seni çok özledim. Nerede kaldın, babacığım. Soldum, düştüm babacığım. Kokularını özledim babacığım. okula giderken harçlık verirdin babacığım. Yaz tatili oldu karne karnelerimizi aldık. Sevinçle evimize geldim. Sen yoktun. Boynumuz bükük kaldı babacığım. Karne hediyesini kim verecek babacığım. Yoksun babacığım. Öpmedin yanaklarımızdan siz yeter ki hayatta kalın dedi ananem. Babam namaz kılarken, arkasından bakarım. her şeyini bilmesem de yaptığını yapardım. Babam mutlu olurdu, beni böyle görünce saçlarımı okşardı, boğulurdum sevince. Ağzımı gören annem dizine alırdı beni. Çabucak öğretmişti o güzelim süreleri imdi namazlarımız dost doğru kılıyorum. Rabbime dua edip, huzurla doluyorum. Babalar günü kutlu olsun.”
Eşi Havva Sevinç ise eşinin mezarı başında feryat ederek şunları söyledi:
"Herkesin babalar günü kutlu olsun. Celal’im çok eksik görüyorum seni. Sümbül gözlü Celal'im her şeylerin hayal gibi gözlerimde yürüyüşlerin, gülüşlerin özledim Celal'im.”
Babalar Günü’nü buruk geçirdiklerini ifade eden şehit madencinin ağabeyi İrfan Sevinç ise, “Bu yıl babalar gününü buruk kutluyoruz. Abisi olarak, babası olarak ben oldum. Benim kendi babamda vefat etti. Bütün babaların Soma'daki bütün şehit ailelerin babalar gününü kutlarım” dedi.

Kaynak: İHA