Soma'da Babalar Günü

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işŸçilerden 39'unun mezarının bulunduğŸu Maden şžehitliğŸi'nde buruk bir Babalar Günü yaşŸanıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Soma Belediyesi MezarlığŸı içerisindeki Maden şžehitliğŸi'ne gelen yüzlerce vatandaşŸ, mezarlara karanfil bıraktı. Mezar başŸında Kur-an'ı Kerim ve dua okuyan vatandaşŸlar, şŸehit madencilerin Babalar Günü'nü kutladı.
Maden faciasının meydana geldiğŸi ocakta çalışŸan ve arkadaşŸlarını kaybeden Yunus ǖksüz, annesi ve çocuklarıyla birlikte şŸehitliğŸe gelerek dua etti.
Babalar Günü'nde arkadaşŸlarının mezarını ziyaret etmek istediğŸini ifade eden ǖksüz, "Her zaman buraya geliyorum ama bugün de özellikle gelmek istedim. Memleketten annem de geldi onlarla birlikte ziyaret etmek istedik. LJocuklarımın okul arkadaşŸlarının babaları da burada yatıyor. ArkadaşŸlarımın Babalar Günü'nü kutlamak istedik" dedi.

Türk EğŸitim-Sen 3 Nolu şžube BaşŸkanı Adnan Sarısayın, sendika üyeleriyle birlikte geldikleri şŸehitlikte yaptığŸı açıklamada, bir avuç kömür için bir ömür verenlerin yanında olduklarını belirterek bu olayın bir daha yaşŸanmamasını diledi.
Mezarlık girişŸinde stand kuran Türk Kızılay'ı da ziyarete gelen vatandaşŸlara gıda malzemeleri dağŸıttı. Mezarlıklara karanfil bırakan Türk Kızılayı üyeleri, maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarına ve yakınlarına oyuncak dağŸıttı.
 
Kaynak: AA