Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Trabzon'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık tarafından Trabzon'da yapılan gerek içme suyu arıtma tesisi gerekse dere ıslahları alanındaki 9 tesisin toplam maliyetinin 45 milyon lira olduğunu söyledi.

Eroğlu, Meydan Parkı'nda 105 milyon liralık 30 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerden 9'unun Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu belirterek, "Bakanlığımız tarafından Trabzon'da yapılan gerek içme suyu arıtma tesisi gerekse dere ıslahları alanındaki 9 tesisin toplam maliyeti 45 milyon lira. Trabzon'a ne yapılsa yeridir, Trabzon her şeyin güzeline layıktır. Biz de bu inançla Trabzon'a hizmet etmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Trabzon'un içme suyu sorununun Atasu Barajı yapılarak çözüldüğünü ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:
"İsale hattıyla, inşa edilen içme suyu arıtma tesisinden Trabzon'a memba suyu kalitesinde su veriliyor. Sayın Başbakanım, ayrıca belediye başkanımızın yeni bir talebi var. Özellikle yüksek kotlara su vermek için çok büyük enerji sarf ediliyor. Biz yeni bir içme suyu temin tesisi hazırladık. Allah nasip ederse kısa zamanda onu da inşa edeceğiz. Tabi burada dereler çok önemli. Daha önceki bakanlarımız, milletvekillerimiz benden Trabzon'un plakası kadar, yani 61 dere ıslahı talep etmişti. Sayın Başbakanım bunu 68'e tamamladık. Diğer inşa edilenlerle birlikte inşallah 100 dereyi ıslah edeceğiz. Islah edilmemiş hiçbir dere kalmayacak."
Eroğlu, Trabzonlulara müjde vereceğini dile getirerek, "Akçaabat'taki Sera Gölü'nü de Uzungöl gibi muhteşem bir mesirelik alan yapacağız ve bunu da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devredeceğiz. İnşallah orada herkesle beraber hoşça vakit geçireceksiniz. Açılacak tesislerin başta Trabzon'umuz olmak üzere ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yarının güçlü ülkesini inşa etmek için Başbakan Erdoğan liderliğinde başlayan kalkınma hamlesi ile son yıllarda bütün ülkede olduğu gibi Trabzon'da da önemli değişim ve dönüşüm yaşandığını vurgulayarak, "İlimizde eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, kırsal ve kentsel altyapı, kültür ve turizm alanında 500'ün üzerinde proje yatırımı 5,5 milyar lira bedelle devam etmektedir. Devam eden bu yatırımlar ve yeni yatırımlarla birlikte Trabzon tarihten gelen ticaret merkezi kimliğini güçlendirecektir" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, "Şehrimiz, batısından başlayan kentsel dönüşümlerle donatıldı. Yeni bir dünya kenti haline getirildi.

Bu değişim dönüşüm hem de kentin tarihi mirasına saygı gösterilerek gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kaynak: AA