'İçimiz Yanıyor Daha Ötesi Var Mı?”

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 33 yaşındaki Kader Yıldırım'ın çocukları her şeyden habersiz, Babalar Günü'nde babalarının mezarı başında kendileri için bırakılan oyuncaklarla oynadılar.

'İçimiz Yanıyor Daha Ötesi Var Mı?”

Kader Yıldırım’ın babası Nevzat Yıldırım, oğlunun mezarına her gün gelip gittiğini, bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Daha önceki Babalar Günü'nde de oğluyla birbirlerini tebrik ettiklerini, doğum günlerini birlikte kutladıklarını anlatan Yıldırım şunları söyledi:
"İçimiz yanıyor. Bir tane oğlumuz vardı o da gitti. Yapacak birşey yok. Olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum. Benim oğlum buraya layık bir insan değildi. Doğum gününde de evde kutlayacağız diye söz vermiştik. Kısmet olmadı mezarı başında kısmet oldu. Çocukları 'Babalar Günü'nde gidelim' dediler ve geldik."
Yaşadıkları acıyı tarif etmekte zorlandığını kaydeden anne Elmas Yıldırım, "Yavrularımın boynunun büküklüğünü hangi kelimelere dökeyim. İçimdekileri hangi kelimelerle anlatayım. İçim yanıyor daha ileri var mı? Benim oğlum mezarımın başına gelecekti böyle. Burası benim yerimdi. Benim oğlumun niye başına geldi. Çok yaşlı değildi benim oğlum. Daha önceki Babalar Günü'nde çocuklarına bir şeyler alırdı, beraber eğlenirlerdi, onları gezmeye götürürdü. Benim oğlum çok iyi bir evlattı, çok iyi bir babaydı, çok merhametliydi. Buralara layık değildi. Çok erkendi çok" şeklinde konuştu.

Şengül Yıldırım da eşinin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okurken, şehit madencinin 3 yaşındaki kızı Eda ile 8 yaşındaki oğlu Onur'un herşeyden habersiz babalarının mezarı başında kendileri için bırakılan oyuncaklarla oynaması dikkati çekti.
Kaynak: İHA