Etyemez, 'Soma ve Sonrası' Konferansı Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Karatay Gençlik Kolları'nca organize edilen "Soma ve Sonrası" adlı konferans verdi.

Etyemez, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansta, Soma'daki maden faciasının yaşanmasının hemen ardından 10 müfettişin, bir saat içinde olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Kazanın ardından 5 gün boyunca geceli gündüzlü yapılan çalışmaları bizzat yerinde takip ettiğini bildiren Etyemez, şunları kaydetti:
"Bu elim kaza karşısında devlet, tüm kurumları ve imkanları ile seferber oldu. Öncelikle, sağduyulu ve soğukkanlı haberlerden ziyade, tarafgir, yanlı, yanlış ve abartılı haberlerin yapılması basınımız adına büyük bir ayıptır. Kısaca kötü niyetli ve faciadan nemalanmak isteyen bir basın anlayışı. Köşeye sıkıştırma mantığı ile sorunları çözemeyiz. Bu gibi facialara aklıselimle yaklaşmalıyız. Bakınız bugün burada Soma ve sonrasını ele alıyoruz. Soma bölgesinden bize intikal eden bilgiler; art niyetli hareket ettiği her hallerinden belli olan ve işçi ailelerini kandıran bir takım avukatların türediği şeklindedir."
Programa, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Hizmet İş Sendikası Başkanı Vacit Sır ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA