Türk Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıldönümü Trabzon’da Törenlerle Kutlandı

Türk Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 175. Yıldönümü Trabzon’da törenlerle kutlandı.

Türk Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıldönümü Trabzon’da Törenlerle Kutlandı

Akçaabat ilçesi Söğütlü mahallesindeki törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, jandarma teşkilatı mensupları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras “Jandarma olarak hedefimiz insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslar arası alanda en saygın en güvenilir, en mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olmaktır. Her ortamda karşılıklı güven sevgi ve saygı ile huzurlu bir yönetim anlayışı ortaya koyarak milli ve manevi değerlere en üs düzeyde bağlı, eğitimli, yetişmiş ve teşkilatını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Anayasada belirlenen temel hak ve özgürlükleri esas alan bir görev anlayışının yanında halkla bütünleşen bir hizmet anlayışını da esas almaktayız. Kuruluşundan bu yana her zaman halkın hizmetinde olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilirken, etkinlikler kapsamında hazırlanan sergi ve stantlar gezildi.
Kaynak: İHA