Öğrenciler 2 Bin 700 Kilogram Atık Pil Topladı

Konya Büyükşehir Belediyesince Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması kapsamında 2 bin 700 kilogram atık pil toplandı.

Konya Büyükşehir, Meram, Selçuklu ve Karatay belediyeleri ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında 2009 yılında imzalanan protokolle başlatılan Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması sona erdi.
KOSKİ toplantı salonundaki törende Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Özer, merkez ilçelerdeki ilk ve orta öğretim okullarının katıldığı yarışmanın amacının atık pillerin toplanarak çevre ve insan sağlığına zarar vermesini engellemek olduğunu söyledi.

Pillerin içinde bulundukları ağır metallerden dolayı insan vücudunda birikerek zararlı etkiler bıraktığını, çeşitli hastalıklara neden olduğunu dile getiren Özer, "Bu nedenle pillerin düzenli olarak toplanması ve bertaraf edilmesi önem arz etmektedir. İmzaladığımız protokol ile atık pil bidonları, kutular, afiş ve broşürler okullar, resmi kurumlar ve alışveriş merkezlerine dağıtılarak, atık pil toplama noktaları oluşturuldu. Duyarlılık gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

2013-2014 eğitim dönemi içinde ilk ve orta dereceli okullarda ve liselerde gerçekleştirilen ödüllü atık pil toplama kampanyasına Karatay'dan 76, Meram'dan 68, Selçuklu'dan 151 olmak üzere toplam 295 okulun katıldığı ve 2 bin 700 kilogram atık pil toplandığı öğrenildi.
Yarışmada Zeliha ve Lütfi Kulluk İlkokulu birinci, Halil Bahçeci İlkokulu ikinci, Turan Bilge İlkokulu da üçüncü oldu.

Kaynak: AA