Maden Şehidi Çocuklarına Karne Eğlencesi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından en çok şehit veren şehirlerden biri olan İzmir’in Kınık ilçesinde karne eğlencesi düzenlendi.

Maden Şehidi Çocuklarına Karne Eğlencesi
Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı tarafından sosyal medya üzerinden gönüllülerin bir araya gelmesiyle Kınık Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan eğlenceye maden şehidi çocuklarının yanı sıra Kınıklı çocuklar da katılarak moral buldu.
13 Mayıs tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesine onlarcasının da yaralanmasına neden olan maden faciasının yaralarının sarılmasına devam ediliyor. Devlet tarafından yapılan girişimlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da ellerinden geldiğince hem ailelere hem de yetim kalan çocuklara ulaşmaya çalışıyor. Bu sivil toplum kuruluşlarından biri olan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatarak 150 gönüllünün katılımı ve çok sayıda sponsorun desteğiyle İzmir’in Kınık ilçesinde başta madende babalarını kaybeden çocuklar olmak üzere tüm çocuklara karne eğlencesi düzenledi.

Şişme oyun alanları, müzik grupları yap-boz oyunları, yüz boyama gibi birçok etkinlikle yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışan çocuklar moral bulurken, kendileri için hazırlanan hediyelerle de mutlu oldu.

Maden kazasında 2 oğlu Cumhur ve Cafer Ataş’ın metal boruları ısırarak hayatta kaldığını anlatan baba Ruhi Ataş, torunlarına moral olması için 3 torununu da karne eğlencesine getirdiğini belirtti.

Halen daha yaşadıkları travmayı atamadığını anlatan Ruhi Ataş, kazada yeğenini kaybettiğini 2 oğlunun ise gazi olduğunu söyledi.

Olayın üzerinden bir aydan fazla geçmesine rağmen 2 oğlunun da çalışamadığını ve maddi olarak zorluk çektiklerini söyleyen Ruhi Ataş, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili olarak konuşan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı Genel Başkanı Ejder Mehmet Sıkık, “Biz öncelikle sosyal medya üzerinden örgütlendik. Şu an 150 arkadaşımız 4 şehirden Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’den geldi. Bu arkadaşlarımızın çoğuyla burada tanıştık. Böyle ilginç bir durumda var, kimse çok yakın arkadaşımız değil normalde. Burada çok güzel bir sinerji oluşturduk. Çocuklarımıza karne gününden bir gün sonra onlara moral aşılamak bu travmalarını biraz olsun hafifletmek amacıyla, yarın da biliyorsunuz babalar günü. Babalar günü de yaşarken en azından bugünü biraz olsun anımsasınlar biraz daha mutlu olsunlar istedik” dedi.

Soma’daki maden faciasında babası İsa Sevben’i kaybeden Sami Sevben, “Ben Savaştepe’de oturuyorum. Böyle bir eğlence düzenlemişler. Moralimizi yükseltmek için böyle bir eğlence yapmışlar. Çok güzel ve eğlenceli. Ben kazada hem babamı hem de amcamı kaybettim” dedi.

Sami Sevben’in annesi Nurten Sevben ise, “Savaşteliyim. Kazada hem eşim İsa Sevben’i hem de kaynım Erdoğan Sevben’ii kaybettim. Böyle bir etkinlik düzenlemişler çocuklarımı eğlendirmek için buraya geldik. Acımız büyük. Eşim bu yoldan geliyordu. Gelene kadar ağladım. Çocuklarıma birazcık moral olduysa ne mutlu bize. 12 ve 10 yaşında iki çocuğum var. İkisine de moral oldu. Çocuklar eğlendi mutlu oldular güzeldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA