Jandarma Teşkilatı’nın 175. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Jandarma Teşkilatı’nın 175. Kuruluş Yıldönümü Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı’nın 175. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri
Programda jandarma köpekleri tarafından gerçekleştirilen gösteri ve sergi büyük ilgi gördü.
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan, 59. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğulları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Alay bahçesinde gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, kurulduğu günden beri vatana ve millete hizmet eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını ifade etti.

Köroğlu, jandarmanın bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak imkan, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırdığının altını çizerek; “jandarma toplumsal yapıda yaşanan değişimleri yakinen takip etmekte, halkımızın güvenlik taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir” diye konuştu.

Törende daha sonra teşkilatın tarihçesinin okunmasının ardından, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli arama kurtarma ve narkotik köpekleri akort ve balan tarafından kısa bir gösteri sergilendi. Eğitmenleri nezaretinde gizlenen uyuşturucu maddeyi ve kayıp şahsı bulan köpeklerin, engeller üzerinden geçişleri de izleyenlerden alkış aldı.

Program geçit töreni ve düzenlenen askeri techizat, malzeme ve resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Vali Akdemir ve beraberindekiler kurulan stant ve askeri araçlar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.
Kaynak: İHA