Havza'dan Suriye'ye 2 Tır Dolusu Un Gönderildi

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği tarafından Suriye'de yaşanan savaşta zarar gören Suriyelilere 2 tır dolusu un gönderildi.

İHH Havza Temsilciliği tarafından düzenlenen kermes ve hayırsever iş adamlarının katkıları ile toplanan bin 65 çuval un, Havza'dan İHH Amasya Temsilciliği tarafından oluşturulan yardım konvoyuna katılmak üzere yolcu edildi.
Tırlar yola çıkmadan önce İHH yetkililerince Kevser Camisi önündeki bilgilendirme yapıldı.
İHH Amasya Temsilciliği görevlisi Serdal Benli, Havza'dan 2, Merzifon'dan 2, Erbaa'dan 1 ve Amasya'dan 2 olmak üzere toplam 7 tırın Suriye'deki savaş mağdurlarına gönderileceğine değinerek, "Tırlarımızda yaklaşık 200 ton un, 150 adet tek kişilik yatak, makarna ve kuru gıda mevcut. Yarın öğle namazına müteakip Amasya merkez olmak üzere uğurlayacağız. Bizler İHH görevlileri olarak da araçların yanında gideceğiz. Böylelikle Amasya İHH temsilcileri olarak yirmi birinci tırımızı uğurlayacağız" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise "Suriye'de yaşanan acı drama ufak bir nebze de olsa bir merhem ve çare olacağını düşünüyoruz. Memleketimizde huzur vardır ama orada huzur yoktur. Bu bizim görevimizdir. Havza temsilcilerine ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İHH Havza Temsilcisi Bekir Kaya ise Suriye halkının 4 yıldır Esed rejimine karşı direndiğini ve bu sebepten ötürü 1 milyon Suriyelinin Türkiye'de kamplarda veya illerde muhacir olarak yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:
"İHH Havza gönüllüleri olarak direnişin ilk gününden bugüne kadar mazlum Suriye halkının yanındayız. Suriye içindeki savaşta mağdur olan halkın ihtiyaçlarını gidermek için İHH Amasya Temsilciliğimizce yürütülen yardım organizasyonuna Havza İHH gönüllüleri olarak 2 tır insani yardım malzemesi ile iştirak ediyoruz. Havzamızın duyarlı halkı ile iş adamlarımıza yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyor, yardımların amacına ulaşmasını, maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz."
Basın açıklaması sonrası un yüklü tırlar dualarla Amasya'ya yolcu edildi.
Kaynak: AA