Hakkari’de Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluş Yıl Dönümü

Hakkâri’de Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hakkari’de Jandarma Teşkilatı’nın Kuruluş Yıl Dönümü

Orduevi'nde gerçekleştirilen kutlamalara Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Yüce, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, Jandarmanın tarihçesi ve gelen kutlama mesajları okundu. Jandarmanın tanıtım filminin izlenmesinin ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Programda konuşan Vali Canbolat ise, ülkenin kırsalında vatandaşların emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Jandarma konulu şiirlerin okunmasının ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden kutlamalarda, askerler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sahnelendi. Ardından Vali Canbolat beraberindeki komutanlarla birlikte Orduevi bahçesinde açılan ve askerler tarafından kullanılan silah, mühimmat ve diğer malzemelerin yer aldığı sergiyi gezdi. Askerler, stantları gezen Vali Canbolat’a kullandıkları silah, mühimmat ve malzemeler hakkında bilgi verdi. Kutlamalar, davetlilere geleneksel jandarma yemeğinin ikramıyla son buldu.
Kaynak: İHA