Başkan Şahin Muhtarlarla Buluştu

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 30 Mart yerel seçimleri sonrasında ilk defa 65 mahalle muhtarı ile kahvaltıda buluştu.

Başkan Şahin Muhtarlarla Buluştu

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde muhtarlarla kahvaltıda buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e başkan yardımcıları da eşlik etti. 2009 yılında beldelerin kapatılarak mahalleye dönüştürülmesini tasvip etmediğini, 2014 yerel seçimlerinde Menemen’de 20 köyün tüzel kişiliğini kaybederek mahalleye dönüştürülmesini de doğru bulmadığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Geçmişte kapatılan beldelerimizi nasıl kucakladıysak, eşit hizmet anlayışıyla bu yerleşim bölgelerimizde de güzel işler ortaya çıkardıysak, aramıza yeni katılan 20 mahallemizi de kucaklayacak ve bu anlayışla güzel ilçemizi hep beraber yönetmeye çalışacağız” dedi.

“HİZMETLER SUNMAYA ÇABALAYACAĞIZ”
Başkan Şahin, tüm muhtarlara görevlerinde başarılar dileyerek konuşmasına şöyle devam etti: “15 yıldır muhtarlarımızla çok samimi olarak, birlikte güzel hizmetler ortaya çıkardık. Yeni dönemde de muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, toplumun her kesimi ile iyi diyaloglarımızı sürdürerek hizmetler sunmaya çabalayacağız.”
MUHTARLARA PLAN ÖNERİSİ
Toplantıya katılan muhtarlar kendilerini tanıtarak, mahalle sakinlerinin bekledikleri hizmetlerden bahsetti. Tüm taleplerin yazılı olarak Menemen Belediyesi’ne sunulmasını öneren Başkan Şahin’in muhtarlara önerisi şöyle oldu: “Vatandaşlarımız bize beş yıllık bir görev verdi. Bu beş yılı iyi planlayıp çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütürsek, hemşehrilerimizin beklentilerini yüzde 80’ler ölçüsünde karşılayabiliriz. Ancak acele eder ve her soruna biranda çözüm üretmeye çalışırsak hata yapabilir ve başarı oranımızı yüzde 30’lara düşürebiliriz. Bu nedenle sizlere önerim iyi plan yapıp sonrasında hizmetlere başlamak olacaktır. Bu kahvaltının hem muhtarlarımızın birbirlerini tanımaları hem de Belediyemiz ile ilişkilerini güçlendirmelerini sağladığına inanıyorum. Mahallenizdeki tüm sorunları belediyemize iletin ve doğru planlama ile bu sorunlara birlikte çözüm üretelim.”
Kaynak: İHA