Başkan Aydın, Minik Pehlivanları Kabul Etti

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 6-8 Haziran'da düzenlenen Minikler Serbest Güreş Şampiyonasında takım halinde Türkiye üçüncüsü ve dördüncüsü olan Göksun Güreş Eğitim Merkezi sporcuları, Belediye Başkanı Hüseyin Çoşkun Aydın'ı ziyaret etti.

Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Göksun'da yetişen güreşçilerin elde ettiği başarılarla her zaman gurur duyduklarını belirterek, bu başarıların ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Göksun'un, tarihi geçmişi boyunca karakucak güreşlerine hem ev sahipliği yapmış hem de dünya şampiyonu güreşçiler yetiştirmiş bir ilçe olduğunu ifade eden Aydın, "Bu nedenle Türkiye genelinde güreş eğitim merkezi bulunan iki ilçeden biri Göksun'dur. Günümüzde karakucak güreşlerinin yerini alan ve tüm dünyada yaygın olan minder güreşlerinde ilçemizde yetişen güreşçilerin elde ettiği başarılar ve şampiyonluklar bizi oldukça mutlu etmektedir."
Aydın, temmuz ayı içinde Slovakya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına katılacak Ali Akıl'a da başarı diledi.
Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu dile getiren Aydın, geleneksel Göksun Karakucak Güreş Festivali'nin 37'ncisini 30-31 Ağustos günleri düzenleyeceklerini, tüm güreşçileri festivale beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA