Üzülmez, Hedef Kartepe’de İş Barışı

Kartepe Belediyesi Bem-Bir Sen ile sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzaladı.

Üzülmez, Hedef Kartepe’de İş Barışı

Kartepe Belediye Başkanlığı ile Bem-Bir Sen arasında, 130 memuru ilgilendiren sosyal denge tazminatı sözleşmesi, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve sendika yetkilileri arasında imzalandı. İşçi sendikası ardından memur sendikası ile de anlaşma sağlanarak imzalanan sözleşmelerle Kartepe Belediyesi’nde hedefledikleri iş barışının sağlandığına dikkat çeken Başkan Üzülmez, ilçe belediyeleri arasında ilk toplu sözleşme ve sosyal denge tazminatı sözleşmelerine imza atan belediye olmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 130 memuru ilgilendiren sosyal denge tazminatı için Bem-Bir Sen ile karşılıklı sözleşme imzaladı. Kamu görevlilerine toplu sözleşme yetkisinin tanınması ardından 2012 yılında yürürlüğe giren ve 15 Haziran 2014-31 Aralık 2015 tarihlerini kapsayan yeni sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlandı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in makamında gerçekleşen imza töreninde Bem-Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen, Şube Başkan Yardımcısı Fevzi Karataş ve Faruk Zihni, Kartepe Belediyesi Temsilcisi Musa Kara ile Kartepe Belediyesi Başkan Yarımcısı Mehmet Filiz ve Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Sadık Yılmaz hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Bem-Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen, “Yapılan sözleşme ile sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumunun işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde; insanca yaşamını sağlamak, bilgi ve becerisini geliştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, sosyal barışı sağlamak ve çalışma performansını artırmak amacımızdır. Ben sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası yine Kartepe Belediyesi olarak toplu iş sözleşmesini işçiler ile tarafların memnun olacağı şekilde sözleşme imzalayan ilk ilçe belediyesi olduklarını hatırlatan Başkan Üzülmez, “Çalışanların alın terleri kurumadan maaşlarının düzenli ve zamanında, hak ettikleri ücreti alabilmeleri konusuna dikkat etmekteyiz. Bu hassasiyet çalışılan ortamda, belediyemizde huzur ve iş barışının olması açısından çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu gereklilik çalışanın verimliliğini her zaman üst düzeye çıkmasını sağlamaktadır. Seçim sonrası yaptığımız işçi ve memurlarımıza yönelik bu sözleşmelerle, iş barışının artması bakımından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Üzülmez, memur çalışanlarını ilgilendiren sosyal denge sözleşmesinde yönetici kadronun diğer ünvan taşımayan arkadaşlarına jest yaparak kendilerini çalışan memurlarla aynı değerde sosyal denge tazminatı almalarından dolayı tebrik etti.
Kaynak: İHA