Kartepe Belediyesi Camilerin Çehresini Değiştiriyor

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçedeki camilerin çevre düzenlemeleri kapsamında Ataşehir mahallesinde ki Abdülhamithan Camii’nde de çalışma başlattı.


Kartepe ilçesindeki ibadethanelerin görüntüsünü şık bir hale dönüştürmek amacıyla Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara Abdülhamithan Camii de dahil edildi. Kartepe Belediyesinin, Ataşehir Mahallesi’ndeki Abdülhamithan Camii çevresinde başlattığı düzenleme çalışmaları camii cemaati tarafından da memnuniyetle karşılandı. Belediye ekipleri yaklaşan ramazan ayı öncesi camiinin ihtiyacı olan prefabrik tuvalet projesini uygulamaya koydu. Bu kapsamda ekipler 42 metrekarelik alanda prefabrik tuvalet zemini betonunu döktü. Tuvalet montajı ardından 6.5 metrekarelik alanda prefabrik çay ocağı ve 19 metrekarelik alanda prefabrik kütüphane da yapılacak. Cami girişindeki bozuk zemini kaldırarak kilitli parke taşları ile döşendi. Görsel güzelliği sağlayacak peyzaj düzenlemelerinin de kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Abdülhamithan Cami yönetimi ve cemaati çevre düzenlemesi çalışmasını başlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ederken, “İhtişamı ile bölgenin güzide yapısı olan bu ibadethanenin eksikliklerinin giderilmesi noktasında, taleplerimizi kısa sürede çözüme kavuşturan başkanımıza çok teşekkür ederiz. Cami çevresinde başlayan ve kısa sürede tamamlanmasını beklediğimiz çalışmalar için de Hüseyin başkana şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.
Kaynak: İHA