Karnesini Alan Babasının Mezarına Koştu

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin çocukları, karnelerini aldıktan sonra babalarına koştu.

Soma Mezarlığı içindeki Maden Şehitliğinde bugün ellerinde karneleriyle dolaşan çocukların hareketliliği yaşandı. Babalarının mezarını ziyaret eden öğrencilerden birisi de madenci Şaban İlçi'nin oğlu Enis İlçi'ydi.
Mehmet Akif Ersoy Ortaoukulu son sınıf öğrencisi İlçi ile aynı okulda 2'nci sınıfta öğrenim gören kardeşi Sinem, öğle saatlerinde okulda düzenlenen törende aldıkları karnelerini babalarının mezarına getirdi.
Anne Aynur Elçi ve yakınlarıyla mezarlığa gelen İlçi, babasının kabri başında dua ederek, karne ve takdirname belgesini mezara bıraktı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlçi, 8'inci sınıfı bitirdiğini, lise hayatının başlayacağını belirterek, "Her yıl babama söz verirdim ve takdirname alırdım. Takdir belgemi alıp babama gösterirdim. O da hep 'aferin' derdi. Bu sefer buraya getirmek zorunda kaldım. Kardeşimin de dersleri iyi. Okuyup babama layık biri olmaya çalışacağım" dedi.

İlçi, öğrenimini tamamlayıp öğretmen olmak istediğini ifade etti.

Bugün babasına karnesini getirenler arasında Talha ve Ruveyda Çoban kardeşler de vardı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu bitiren Talha ve aynı okulda 3'üncü sınıf öğrencisi Ruveyda, anneleri Güllü Çoban ile babalarının mezarı başına geldi.
Güllü Çoban, çocuklarının karnelerinin iyi olduğunu ancak karne sevincini yaşamadıklarını söyledi.

Çoban, "Şükür, ne yapalım. Böyle olmasaydı daha iyiydi ama yapacak bir şey yok. Allah'ım orada dinlendirsin hepsini. Çok acı oldu, hiç beklenmedik bir şey oldu. Kızım 3'e geçti, oğlum da ilkokulu bitirdi bu sene. İnşallah ikisi de okur da babaları gibi olmazlar" diye konuştu.

Kaynak: AA