Başkan Tiryaki’den Yeni Başkanlara Tavsiyeler

AK Partili Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı tamamlandı.

Başkan Tiryaki’den Yeni Başkanlara Tavsiyeler
Ankara’da yapılan toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla başladı.

2 gün süren toplantının bugünkü oturumunda Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni seçilen belediye başkanlarına, belediye gelir ve giderleri, bütçe ve kaynak konularında tavsiyelerde bulundu.

TİRYAKİ’DEN BAŞARININ FORMÜLÜ
Başkan Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada, belediyecilikte başarılı olmanın yollarını anlattı. Zamanı iyi kullanmanın başarıya giden unsurlardan biri olduğunu belirten Tiryaki, insan kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesini de başarı kriterleri arasında gösterdi. Başkan Tiryaki, ekonominin sağlıklı şekilde yönetilmesinin de başarı kapısını aralayacağını ifade etti.

Belediyeciliğin etkin ve verimli şekilde işleyecek bir modele dönüşmesi gerektiğini söyleyen Tiryaki, yerel yönetimlerde yaşanan ortak soruna değindi. "Belediyelerin ortak problemi para kaynağının yetersizliği… Gelen para mı yetersiz, yoksa var olan para gereksiz şekilde mi harcanıyor? Bu durumun sebepleri mutlaka irdelenmeli. Bana göre belediyelerin en büyük sorunu para sorunu değil, parayı yönetememe sorunudur. Burada işte belediye başkanın inisiyatifi çok önemli. Bütçenin yönetimine doğrudan müdahil olması gerekir" diyen Tiryaki, bunu sağlarken, devlete olan bağlılığın azaltılıp öz gelirlerin artırılması gerektiğini belirtti.

“YAPILMASI GEREKEN SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİR KAYNAKLARININ ELDE EDİLMESİDİR”
Göreve yeni başlayan belediye başkanlarına belediyenin kaynak analizinin doğru şekilde yapılmasını tavsiye eden Tiryaki, “Ancak kastettiğim sadece parasal kaynak değil.İnsan, makine ve belediyenin sahip olduğu taşınmaz kaynaklar da sağlıklı bir şekilde tespit edilmeli. Daha sonra bu kaynakların en etkin şekilde kullanılacağı yöntemler belirlenmelidir.Bu tespitler yapılırken hizmet alıcılarının beklenti ve ihtiyaçları da gözardı edilmemelidir. İl veya ilçenin avantaj ve dezavantajlarını tespit etmek öncelikli çalışmalardan biri olmalıdır” dedi.

"Doğru olan ve yapılması gereken sürdürülebilir gelir kaynaklarının elde edilmesi ile öncelikli yerel ihtiyaçların karşılanmasıdır" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tiryaki, her belediyenin gelir kaynaklarının farklı olabileceğini, ama mutlak suretle kaynak bulunabileceğini belirtti

Kaynak: İHA