Altındağ ‘da 'Efsunkar Nağmeler”

Kültür ve sanat etkinlikleriyle Ankara’nın sanat merkezi haline gelen Altındağ Belediyesi’nin başarılı Türk Sanat Müziği Korosu, “Efsunkar Nağmeler” konseri ile musiki severlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Altındağ ‘da 'Efsunkar Nağmeler”

Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda Faruk Cenap Erdoğan’ın eşsiz sunumuyla gerçekleştirilen konserde TSM Korosu, birbirinden güzel klasik Türk Sanat Müziği eserlerini beraber ve solo olarak seslendirdi.

KONSERE İLGİ BÜYÜKTÜ
Çok sayıda Ankaralı vatandaş “Altındağ’da Efsunkar Nağmeler” konserine büyük ilgi gösterdi. Kurulduğu 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri konserlerle Ankara’nın en prestijli korolarından biri haline gelen Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Şef Cengiz Taşkent yönetiminde icra ettiği konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde Suzi-dil, Hicaz ve Nihavend makamından eserler, ikinci bölümde ise Muhayyer, Rast ve Mahur eserler sunan koro, salonu dolduran izleyicilere tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Koro “Eski bir hüznünü saklar gibi, Sana bilmem ki neden hiç doyamadım, Bir gönlüme bir hali perişanıma baktım” gibi Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleriyle kulakların pasını sildi.
Kaynak: İHA