Ak Partili Yurttaş Afad Başkanını Ziyaret Etti

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Başbakanlık AFAD Kurumu Başkanı Fuat Oktay'ı ziyaret etti.

Ak Partili Yurttaş Afad Başkanını Ziyaret Etti
Yurttaş, AFAD Kurumu'nun yaptığı faaliyetler ve Soma Maden Kazası sonrası yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası AK Parti Manisa Milletvekili ve Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş "Soma ilçemizde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden kazası sonrası AFAD Kurumu'muz çok disiplinli ve başarılı bir kriz yönetimi sergiledi. Kurum tecrübelerini bu kurtarma çalışmalarında ortaya koydu. UMKE, Kurtarma Ekipleri, sağlık kurumları arasında iyi bir koordinasyon sağladı. Başbakanımızın verdiği talimat doğrultusunda facia sonrası ülkemizin değişik yerlerinden yapılan yardımların koordinasyonu görevi AFAD Kurumuna verildi.

Tüm yardımlar AFAD Başkanlığı tarafından toplanmaktadır. Toplanan bu yardımlar mağdurlara son kuruşuna kadar ulaştırılacaktır. Bu kazada ölenler arasında ülkemizin değişik köşelerinden Soma'ya çalışmak için gelenler vardı. Şimdi bazı aileler memleketlerine döndüler. Bu yapılan yardımlar tüm ailelere eşit oranda ulaştırılacaktır. Yapılan yardımlar hakkında kurum başkanından bilgi aldık. Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Yurttaş, ayrıca AFAD tarafından bu tür kriz durumlarında kullanılmak üzere Saruhanlı ilçesinde AFAD Lojistik Merkezi'nin yapılarak hizmete girdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA