'Uçmanın' Yanında Golf De Öğrenecekler

Eskişehir'in İnönü ilçesinde 1936 yılından bu yana havacılık sektörüne binlerce eleman yetiştiren Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Eğitim Merkezi'nde oluşturulan golf sahası sayesinde hava durumunun uçuşa elverişsiz olduğu zamanlarda öğrencilere golf eğitimi verilecek.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnönü ilçesinin havacılık sektörü açısından dünyanın en önemli yerlerinden olduğunu söyledi.

Zaman zaman buradaki hava şartları nedeniyle havacılık eğitimleri durma noktasına geldiğini anımsatan Yıldırım, "Böyle olunca öğrencilerimizin spor yapmasını sağlayacak imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Basketbol, voleybol ve futbol sahaları oluşturduk. Son olarak ise Antalya şubemizin destekleriyle golf sahası kurduk" dedi.

Yıldırım, golf sporunun havacılık sektöründe çalışan insanlar için önemli olduğunu belirterek, "Golf oynayan insanların havacılık sporlarını daha iyi yaptığı tespit edildi. Dünyada bizimle birlikte 3 ülkede uygulanıyor. Biz de bu tesisi buraya kazandırarak havacılık eğitimi alan gençlerimize büyük imkan sağladığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

-"Eğitimler ücretsiz veriliyor"
Golf sporunun insanların konsantrasyonunu sağlayan önemli sporlardan olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Özellikle pilotlar ve havacılık eğitimleri yapanlar için konsantrasyon çok önemlidir. Bu spor bunu sağlıyor. Dünyada havacılık sporuyla ilgilenen gelişmiş ülkelerde golf sporu etkin olarak kullanılıyor. Çok pahalı bir spor da değil. İnsanlar normal ayakkabısıyla golf oynayabiliyor. Bunun için ek bir masrafa gerek yok ancak golf sahasında oynamak pahalı. Yani oraya insanlar yüksek ücretler ödüyor. Biz burada eğitimleri ücretsiz veriyoruz."
Yıldırım bu sahanın hazırlanmasında THK mensupları çalıştığını anlatarak, "THK'ya da maddi bir yükü olmadı. Vatandaşlarımızın da desteğiyle bu sahayı oluşturduk. Bu sahayı aynı zamanda havacılık sporlarını yapan gençlerimizin, dünya şampiyonlarını yetiştireceğimiz gençlerimizin burada eğitim almasını sağlayacak çok önemli bir spor alanı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA