Süt Üreticileri Soma’yı Unutmadı

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Soma’daki Ailelere verilmek üzere başlattığı Süt ve Süt Ürünleri Yardım Kampanyası sonucunda Soma’ya 3 ton peynir yardımında bulundu.

Süt Üreticileri Soma’yı Unutmadı

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle Türkiye’de bulunan bütün üretici birlikler ile birlikte maden faciasında hayatını kaybeden işçilerinin geride kalanlarına ve yaralanan işçilere verilmek üzere Süt ve süt ürünlerinden oluşan yardım paketini Soma’da Kaymakam Bahattin Atçı ve AFAD yetkililerine teslim etti.

“SOMA’NIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Mehmet Baş, yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde yapmayı planladığımız 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliğini iptal ederek Somadaki ailelere süt ve süt ürünleri yardım kampanyası başlatmıştık. Ülke genelinde tüm süt üreticilerimiz olarak aldığımız karar ve oluşturduğumuz dayanışma ile maden faciasında hayatını kaybeden işçilerimizin aileleri için süt ürünlerinden oluşan bir yardım paketi oluşturduk ve bugün buraya hem bu yardım paketlerini teslim etmeye, hem de madenci kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı dilemek için geldik. Ülke genelinde tüm süt üreticilerimiz olarak Soma’daki acıyı paylaşıyoruz ve onların yanında olduğumuzu ve her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

SOMA KAYMAKAMI ATÇI: “YARDIMLAR DEVAM EDİYOR”
Maden faciasının ardından Türkiye’nin her yerinden yardımların gelmeye devam ettiğini belirten Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, “İlçemizdeki olayla ilgili yapılan yardımlar, AFAD Başkanlığı bünyesinde açılan hesaplarda toplanıyor. Bu yardımlar devam ediyor. Bunun yanı sıra ülkemizin her yerinden gelen ayni yardımlar var. Kızılay bünyesinde bu yardımlar, hem ilçemizde hem de komşu ilçelerde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve oradan sağ kurtulan madencilerimize ulaştırılıyor. Gelen yardımları, açtığımız bir salonda sergiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA