Son İsteği Karne Hediyesi Oldu

Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden doktor babasının isminin görev yaptığı aile hekimliği merkezine verilmesini kaymakama mektup yazarak dile getiren Ozan Coşar’ın bu isteği yerine getirildi.

Son İsteği Karne Hediyesi Oldu

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçede göreve başladıktan sonra ilçe genelindeki yetim, öksüz, engeli olan vatandaşlar, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerini ev ev gezilerek kaydını çıkarmıştı. Bu bağlamda ulaşılan 282 yetim ve öksüz çocuğa bizzat kendisi tarafından mektup yazan Kaymakam Tuncay Sonel, mektubun sonunda çocuklara ‘eğer annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu?’ diye sormuştu. Çocukların istediği olan bilgisayar, bisiklet, müzik çalar, oyuncak, dershane gibi çeşitli isteklerini hayırseverlerin de desteğini alınarak yerine getirilen Kaymakam Sonel, ekibiyle birlikte bizzat yetim ve öksüzlerin evine giderek onları hem ziyaret etmiş hem de isteklerini elleriyle teslim etmişti.

Kaymakam Tuncay çocuklardan sadece birinin isteğini yerine getirebilmek için biraz zamana ihtiyaç duydu. Bu kişi de Seydişehir 2 Nolu Sağlık Ocağı’nda görev yaparken 2012 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden doktor Halil Coşar’ın oğlu Ozan Coşar’ın idi.

AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİNE BABASININ İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEDİ
Doktor Halil Coşar’ın küçük yaştaki oğlu Ozan Coşar kaymakama yazdığı mektubunda, babasının Sağlık Ocağında Aile Hekimi olduğunu, gece gündüz demeden herkese yardımcı olduğunu, bugüne kadar kimseyi geri çevirmediğini, yeri geldiğinde ailesini ihmal ederek hastasına koştuğunu, Seydişehir halkının da bunu takdir ederek babasını çok sevdiklerini sebeple babasının isminin görev yaptığı sağlık ocağına verilmesinin başta kendisi olmak üzere ailesi ve babasını seven herkesi çok mutlu edeceğini yazmıştı.

Bu isteği yerine getirmekte kararlı olan Kaymakam Tuncay Sonel, Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Sağlık Bakanlığı önceki Müsteşarı Nihat Tosun’un bu süreçteki desteğiyle birlikte Sağlık Bakanlığının Mayıs 2014 tarihinde Seydişehir 2 Nolu Halil Coşar Aile Hekimliği Merkezi olarak değiştirilmesi onaylandı. Bu onayın okulların kapanacağı bugünlere rastlaması ise Ozan Coşar’a adeta bir karne hediyesi oldu.

AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİNE BABASININ ADI VERİLDİ
Aile Hekimliği Merkezine ismi verilen Halil Coşar Aile Hekimliği Merkezi’nde program düzenlendi.

Programa merhum doktorun eşi, çocukları Dilara ve Ozan ile ninesi, sevenleri ve Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Gürbunar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, İlçe Sağlık Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya, Devlet Hastanesi Baştabibi Zafer Yüzüak’ın yanı sıra aile hekimliği merkezinde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda merhum Doktor Halil Coşar’ın eşi Selda Coşar ailece çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Keşke başımızda olsaydı ama takdiri ilahi. Ama bir taraftan da sevindik, çünkü onun hayalindeki bir şeydi böyle bir yeri açmak. Ama bu işi ticari değil de manevi olarak yapmaktı. Biz çok sevindik Kaymakam Bey’e, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Mektubun sahibi Ozan Coşar ise, maddi bir hediye istemek yerine manevi bir hediye istemenin daha güzel olacağını düşündüğünü söyleyerek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bana bir karne hediyesi oldu” dedi.

Kaynak: İHA