Sevgiyi Eyleme Dönüştürdüler

Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı Gönüllüleri Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasının ardından çocuklar için düğmeye bastı.

Sevgiyi Eyleme Dönüştürdüler

Babalarını kaybeden çocukları bir nebze olsun mutlu etmek için yola çıkan vakıf gönüllüleri, ilk olarak oyuncak, kıyafet ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 300 koliyi çocuklara ulaştırdı. Vakfın bir sonraki projesi ise Babalar Günü’nden bir gün önce düzenleyecekleri Soma Karne Hediyesi Panayır Organizasyonu olacak.
Kimsesiz çocukların kimsesi olma hedefiyle kurulan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı, madenci çocuklarını yalnız bırakmadı. 13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine ulaşan vakıf gönüllüleri, çocukların yaralarını sarmak ve onları bir nebze olsun mutlu edebilmek için içinde oyuncak, kıyafet ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 300 koliyi çocuklara ulaştırdı, ailelerin de acısını paylaştı. ‘Sevgi eylem gerektirir’ sloganıyla çıktıkları yolu bir adım öteye taşımak isteyen vakıf gönüllüleri şimdi de madende hayatını kaybeden işçilerin büyük bir bölümünün yaşadığı İzmir’in Kınık ilçesinde Babalar Günü’nden bir gün önce Soma Karne Hediyesi Panayır Organizasyonu düzenleyecek. Vakıf gönüllüleri, panayır alanında üç şişme oyun parkı, patlamış mısır makinesi, pamuk helva makinesi bulunduracak, altı palyaço ve çocuk tiyatro ekibi ise gösterileriyle çocuklara keyifli bir gün yaşatacak. Vakıf, panayırın sonunda ülkenin dört bir yanından yardımseverlerin yolladığı ve yollamaya devam edilen oyuncakları çocuklara dağıtılacak.

“KURUMSAL DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Vakıf gönüllüleri, daha sonraki süreçlerde gerçekleştirecekleri organizasyonlar için mali boyutlarda kurumsal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek şöyle konuştular:
“Vakıf kapsamında oluşturulacak fonlar, mevzuata uygun olarak resmi giriş ve çıkışlarla evraklandırılmaktadır. Vakıf hesabına yatırılan her tutar için tahsilat makbuzu kesilip yardım sevenlerin adreslerine gönderilmektedir. Yasal mevzuat gereği, etkinliklerimiz için yapılan her türlü harcamalarımız faturalandırılmakta olup Vakfımız Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından denetlemektedir. Soma Karne Hediyesi Panayır Organizasyonu ve diğer organizasyonlarımız için fonumuza katkıda bulunmak için Vakıfbank Adana Seyhan Şubesi IBAN 52000 15001 5800 73001 88936 Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı hesabı resmi vakıf hesabımızdır. Çocuklarımızın soluduğu nefesin manası verdiğiniz destektir. Temel hedefimiz, kimsesiz, yardıma muhtaç ve sokak çocuklarının korunması, kollanması ve onların sağlıklı gelişimlerini sağlamaktır. Bu çocukların ileride toplumdan ayrı ve dışlanmış bireyler olmaması adına temel ihtiyaçlarının karşılanması ve topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yapmaktayız ve bu çalışmalarımız için sizlerin yardımlarına ve desteğine ihtiyaç duymaktayız. Vakıf gönüllüleri olarak ayrıca İzmir Psikologlar Derneği’ne üye 50 psikologla iletişime geçerek çocukların psikolojik durumları hakkında sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz.”

VAN’DAKİ ÇOCUKLARIN DA YARALARI SARILMIŞTI
Kurulduğu tarihten bu yana kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların korunmaları, eğitimleri, gelişimleri ve en önemlisi mutlulukları için faaliyette bulunan Nevzat Sıkık Kimsesiz Çocuklar Vakfı, 24 Ekim 2011 tarihinde Van’ın Erciş ilçesi merkezli meydana gelen 7.2 şiddetli deprem felaketinden sonra bölgede yaşayan ve yakınlarını kaybetmiş çocuklar için çalışmalar başlatmış, çocuklar için sayısız kıyafet, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar gönüllüler tarafından çocuklara dağıtılmıştı.
Kaynak: İHA