Örnek Başkandan Örnek Dönüşüm

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Örnek Mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştirerek Telsizler Blokları’ndaki kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.

Örnek Başkandan Örnek Dönüşüm
16 blokta 480 dairenin bulunduğu bölgede, kentsel dönüşümün uygulanması için söz hakkı vatandaşta. Bugüne gerçekleştirdiği 10 kentsel dönüşüm projesiyle Altındağ’ın çehresini değiştiren Tiryaki, “Vatandaş istemediği sürece tek bir yıkım yapmam” dedi.

Kentsel dönüşümün başlaması için bölge sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerektiğinin altını çizen Başkan Tiryaki, söz hakkının vatandaşta olduğunu söyledi.

Tiryaki, bölgenin kentsel dönüşüm için uygun olduğunu fakat vatandaş istemediği sürece tek bir yıkım yapmayacağını belirtti.

Örnek Mahallesi’ndeki dönüşümün ada bazında değerlendirildiğine işaret eden Başkan Tiryaki, bölgede yapılması planlanan dönüşümü “Vatandaşın ayağına gelen büyük bir fırsat” olarak değerlendirdi. Altındağ’da mülkiyet sorununu giderdiklerini kaydeden Başkan Tiryaki, dönüşüm projelerinin zorla değil vatandaşlarla tek tek anlaşılarak yapıldığı vurguladı.

“HAK SAHİPLERİ ASLA MAĞDUR OLMAYACAK”
Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Örnek Mahallesi’ndeki Telsizler Blokları’nın afet riski taşıyan bölge olarak ilan edilmesi, Bakanlar Kurulu’nun alacağı karara bağlıdır. Bu karar çıkarsa, dönüşümün başlaması için mahalle sakinlerinin mutabakata varması gerekir. Bölge halkı, dönüşüm için yüzde 90 oranında onay vermezse buraya tek bir çivi çakmam”.

Seyfi Demirsoy, Gültepe, Çalışkanlar, Hacılar, Önder ve Feridun Çelik mahallelerinin Bakanlar Kurulu’nca afet bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, bu bölgelere örnek konutlar yapılacağı müjdesini verdi. Tiryaki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mülk sahiplerine 18 ay kira yardımı yapılacağını ve bu durumun bölge halkı için bir avantaj oluşturduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni binaların kaç katlı ve ne kadar büyüklükte olacağına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karar vereceğini sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki, hak sahiplerinin asla mağdur olmayacağını da dile getirdi

Kaynak: İHA