Manisa'dan Kısa Kısa

Turgutlu'nun Mustafa Kemal Mahallesi Bostan Sokakta Aynur Dündar'a ait evinde nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden çıkan dumanları farkeden itfaiye görevlisi komşusu Kazım Polat hemen yardıma koştu. Kilitli kapıyı kırıp içeri giren Polat alevlerin içinde kalan komşusu Aynur Dündar'ı dışarı çıkartarak, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Komşusunu yanmaktan kurtaran Polat "Evimiz yan tarafta dumanları görünce yardıma koştum. Yanma tehlikesi bulunan kadını dışarı çıkarttım. Bu sırada kocası bahçede şoka girmişti. Verilmiş sadakaları varmış" dedi.

Turgutlu İtfaiye Müdürü İsa Algaç ise "Olay yerine geldiğimizde yangına müdahale ettik. Çıkış sebebini henüz belirleyemedik. Yangından etkilenen bir kişi 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye sevk ettik" şeklinde konuştu.

- Dolandırılmaktan, gü görevlisinin uyarısı ile kurtuldu
Demirci ilçesinde ikamet eden 79 yaşındaki Emekli Öğretmen Hüseyin Yılmaz, paralarını dolandırıcılara kaptırmak üzere iken banka güvenlik görevlisinin uyarısı ile dolandırılmaktan kurtuldu.
Hüseyin Yılmaz, cep telefonuyla "Cumhuriyet Savcılığı"ndan" aradığını ileri süren şahsın, bankaya yatırdığı parasının sahte olduğunu, o paraları alıp söyleyeceği hesaba yatırmasın, yatırmadığı takdirde hakkında işlem yapılacağını söylediğini belirtti.

Telefonu kapatmadan aceleyle bankaya gitmesini isteyen şahıs, verecekleri hesaba 30 bin lira yatırmasını söylemeleri üzerine emekli öğretmen bankaya gitti. Bankaya girdiği sırada telefonla konuşmasını duyan özel güvenlik görevlisi Hüseyin Yılmaz'ı bir kenara çekerek polisi aradı.
Bankaya gelen polis arayan kişiyi tesbit etmek için Yılmaz'dan "paraları kimin ve hangi hesaba" yatıracağını sormasını isteyince arayan şahıs telefonu kapattı ve bir daha açmadı.
Dolandırılmaktan son anda kurtulan yaşlı öğretmen "Dolandırıcılar beni arayarak hesabında şu miktarda para var. O paralar sahte paraları savcı inceleyip ifadeni alacaklarını söylediler. Bende bankaya giderek beklemeye başladım. Bu sırada güvenlik görevlisi bana sakin olmamı söyledi.

Emniyetten polisler geldi ve daha sonra telefonu yüzüme kapattılar. Ben dolandırılmaktan son anda kurtuldum, vatandaşlarımızın bu dolandırıcılara itibar etmemesi ve dikkatli olmasını istiyorum"dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü de yaşanan olayın ardından dolandırıcıların bulunması için araştırma başlattı.
- SES, Soma raporunu açıkladı
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu önünde Soma'daki maden faciasına ilişkin hazırladığı raporunu basın açıklamasıyla duyurdu.
Şube Sekreteri Zeynel Kaplan tarafından okunan raporda, işçilerin madende çalışmak için gerekli olan eğitim almadıkları, madende birden fazla taşeron şirketinin de bulunduğu iddia edildi. Mevcut mevzuatın iyileştirilmesi konusunda açık bir çalışmanın acil yapılması gerektiği önerisinde bulunan Kaplan, gerek arama kurtarma çalışmasında görev alan madencilerin, gerekse sağlık ve kurtarma ekiplerinin travma açısından takip edilmesi, bilimsel olarak ele alınması, ihtiyaç duyulan ekiplere tıbbi yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından rapor işçi bareti içine konularak Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu önüne bırakıldı.
Kaynak: AA