Kocayayla’da Yörük Düğünü

Keles Kaymakamlığı tarafından düzenlenen hayat boyu öğrenme şenliği Yörük düğünü ile renklendi.

Kocayayla’da Yörük Düğünü
Temsili olarak canlandırılan Orhangazi ve Nilüfer Hatun’un düğün töreni de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Büyükorhan, Keles ve Harmancık Kaymakamlıklarının da desteklediği şenlikte, Mehter takımı, Kılıç kalkan ekibi gösterileri ve yöresel halk oyunları ilgi ile izlendi. Kaymakamlıkların açtığı stantlarda, çorap örme, yün eğirme, tahta kaşık imalatı, iğne oya, yayıkta ayran, el değirmeninde mısır öğütme, yorgan dikme, bebek yapımı, semer yapımı, ebru yapımı, çini boyama ve özgün baskı gibi yöresel sanatlar da sergilendi. Temsili olarak canlandırılan Orhangazi ve Nilüfer Hatun’un düğün töreni de izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Böyle etkinliklerin kültürümüzü ve köklerimizi yansıtan bir dizi kurslarla yapılmasının çok güzel olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, "Bir milletin tıpta, eğitimde, sağlıkta, mutfakta, truzimde, el sanatlarında yaptığı bütün kazanılmışlıkları ve o ülkeyi o milleti diğer milletlerden farklı kılan bir dizi müktesebatı ve birikimidir” dedi.

Devlet olarak en ileri teknolojilere sahip olduğumuzu belirten Vali Yardımcısı Usta, "Ancak bizi biz yapan değerlerimizi asla kaybetmememizdir. Tarihin tozlu sayfalarında birçok devlet kayboldu. Bizim bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer bu gün Türkiye Cumhuriyeti dünyada hakim bir konumdaysa, bu değerler yüzündendir. Bunun için bu etkinliği önemsiyorum" dedi.

Kaynak: İHA