Güvenli, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Seçildi

Erzurum Sivil Toplum Patformu’nda (ESP) Abdullah Mustafa Güvenli dönemi başladı.

Güvenli, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Seçildi
Erzurum’da çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra meslek odası, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla geçtiğimiz yıllarda kurulan Erzurum Sivil Toplum Platformu, yeni başkanını seçti. Platform Başkanlığı görevine, aynı zamanda ESP’nin Kurucu Başkanı olan Abdullah Mustafa Güvenli getirildi.


Daha önce MÜSİAD’ın 3. Dönem Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürütmüş olan Güvenli, Erzurum’un sesi olmaya bundan böyle Erzurum Sivil Toplum Platformu ile devam edecek.

Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan ve ESP Başkanlığı görevini devraldığı Abdulkadir Demirbüken’e teşekkür eden Güvenli, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.

Güvenli, gelişen toplum ve ülkelerde işbirliği halinde ortak adımlar atmanın, aynı ortak paydalarda buluşup ve yine belirlenen hedeflere doğru aynı istikamette ilerlemenin, ‘olmazsa olmaz’ bir kural niteliği taşıdığını belirtti.

Güvenli, “Biz geçtiğimiz yıllarda Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu kurarken, ortak paydasında Erzurum’un bulunduğu bir güç birliği tesis etmeyi amaçlamıştık. ESP, bu doğrultuda güzel işler yaptı. ESP’nin önceliği Erzurum olmakla birlikte yine Erzurum halkının ortak düşünce, his ve duygularına de tercüman olunmaya çalışıldı. Toplumu ilgilendiren her konuda Erzurum adına bir duruş ve tavır sergilendi” diye konuştu.

Çatısı altında sendika, dernek, vakıf, meslek odası ve çeşitli kurumlarla kuruluşların temsil edildiği Erzurum Sivil Topum Platformu’nun, bundan sonraki süreçte de Erzurum’un sesi olmaya devam edeceğini kaydeden Güvenli, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Güvenli, daha sonra başkanlık görevini devraldığı Kadir Demirbüken’e hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA