Facianın Merkezi Soma'dan 'Bayrağa Saygı' Yürüyüşü

Diyarbakır'da göstericilerin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı kışlasının içindeki Türk bayrağını indirmesine toplumun her kesiminden tepki yağdı.

Facianın Merkezi Soma'dan 'Bayrağa Saygı' Yürüyüşü
Yurt genelinde bayrak eylemleri yapılırken, bir eylemde 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan maden faciasının merkezi olan Soma’dan geldi.

Manisa’nın Soma ilçesi 301 maden şehidinin acısı taze olmasına rağmen Diyarbakır'da göstericilerin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı kışlasının içindeki Türk bayrağını indirmesine duyarsız kalmadı. Çoluğu çocuğu genci yaşlısı birlik olan Somalılar ‘Bayrağa Saygı’ yürüyüşünde bir araya geldi. Soma Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ve attıkları ‘Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın’ sloganları ile Cengiz Topel Meydanı’na kadar yürüdü. Meydanda Soma Ülkü Ocakları Başkanı Kamil Taşçılar tarafından yapılan basın açıklamasında “Diyarbakır lice’de Türk Bayrağı’na yapılan hain saldırıyı kınamak için toplandık. Soma’da yaşanan maden faciasında şehit maden işçilerimizin acısını ve üzüntüsünü yaşarken Türk Bayrağına saygısızlık yapan bu hadsiz ve şeref yoksunu insanlıktan nasibini almamış sefilleri esef ve nefretle kınıyoruz. Son zamanlarda açılım sürecini bahane ederek Yüce Türk Milletimizin sabrını zorlayan bu gafiller unutmasın ki Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız, Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Bu zillete sessiz kalan herkes günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan ve indirilmesine müsaade edenler elbet bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA