Derbent’te Yaya Kaldırım Çalışması

Kartepe’de yolların iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçenin farklı bölgelerinde yaya kaldırım düzenlemelerini de hız kesmeden sürdürüyor.

Derbent’te Yaya Kaldırım Çalışması
Ekipler Derbent YHT çalışması kapsamında yenilenen köprüden yaya girişini güvenli bir şekilde sağlamak için başlattığı yaya kaldırım çalışmasını ay sonuna kadar tamamlayarak bölge halkının hizmetine sunmayı hedefliyor.
Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler üst yapı planlamaları kapsamında yaya güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği düzenlemeleri ile güzel havaları en iyi şekilde değerlendiriyor. Ekipler Acısu ile Derbent arasında bağlantıyı sağlayan ve YHT çalışmaları kapsamında yenilenen köprü güzergahında yaya güvenliğini sağlamak için yaya kaldırımı çalışmalarını hızlandırdı
Ana arter güzergahlardaki yaya kaldırım çalışmasının bir ayağı olan Derbent’te ekipler köprü girişinde 40 metre uzunluğundaki güzergaha yer yer 1.5 ile 3.5 metre uzunluğunda istinad duvarı yaptı. Eski köprü ile yeni köprü arasında da 40 metre uzunluğunda yaya kaldırımı olmak üzere toplam 80 metre uzunluğunda kilitli parke taşları döşenerek 1.5 metre genişliğinde yapılacak yaya kaldırım çalışmalarının ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Kartepe genelinde yol iyileştirme düzenlemelerinde yaya güvenliğini ön planda tutan çalışmaların aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Eksikliğini gördüğümüz güzergahlarda yol iyileştirme çalışmaları yol bakım ekiplerimiz tarafından aralıksız sürmekte. Yer yer yama asfalt ve kilitli parke döşeme şeklinde gerçekleşen çalışmalarda yaya güvenliğini de ihmal etmiyoruz. Halkımıza yakışan hizmetleri halkımıza sunmak için ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız. İstek ve ihtiyaç duyulan güzergahlarda iyileştirme çalışmalarını bir bir tamamlanacak” dedi.

Kaynak: İHA