Burhaniye’de Profesyonel Yönetim Teknikleri Semineri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası Başkanlığı’nın düzenlediği Profesyonel Yönetim Teknikleri Semineri ilgi gördü.


Ticaret Odası Salonundaki seminere, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, ilçedeki bazı daire müdürleri, iş adamları ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı.

Ticaret Odası Salonu’ndaki seminerde, Eğitimci-yazar Onur Yeşilçavdar, esprili anlatımıyla dikkat çekti. Bu güne kadar 67 ilde 200 bin kişiye hitap etme olanağı bulduğunu anlatan Eğitimci-yazar Onur Yeşilçavdar, önce algı yönetimini anlatmakla işe başlayacağını söyledi.

Eğitim işinin sıkıcı olduğunu anlatan Yeşilçavdar, “Önce muhabbetle başlayacağız. Hazmetmeden azmettiremezsiniz. Bir insana iş yaptıracaksan ne yapıp edip damardan gireceksin. Yurdumun insanının iş yapma şekli farklı farklı. İnsanı yaşat ki kurumlar yaşasın. Zamanı yönetemeyen işini yönetemez. Dünyada rekabet çok arttı. Dinlemesini bildikten sonra en abdal kişiden bile bir şey öğrenilir. Bol bol kitap okuyun. Dizi aralarında bile kitap okusanız. Günde bir saat kitap okursunuz. Ülkemizde çok az kitap okunmaktadır. Sosyal medyada vakit değerlendirilmez. Vakit öldürülür. İletişim göz teması ile olur. Meşgul olmak verimli olmak değildir. Millet olarak günde 5-6 saat televizyon izliyoruz. 2 saat televizyon izleyen beynin dinlenmesi için 5 saat gereklidir. Profesyonel yönetici olacak insanlar bol okumalı. Arayan değil aranan insan olmak lazım” dedi.

Yaklaşık 2 saat devam eden seminerin ardından konuşmacı Onur Yeşilçavdar’a teşekkür eden Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, eğitim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: İHA