Batman'da, Sağlık Çalışanlarına 'Pediatri' Eğitimi

Uluslararası Çocuk Merkezi'nce Batman'daki aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına pediatri eğitimi verildi.

Uluslararası Çocuk Merkezi Başkanı Prof. Dr.Tomris Türmen, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlık alanında yapılan reformlarla yeni bir sistem kurulduğunu söyledi.

Bu sistemle ilgili eksikleri gidermek için 3 yıldan bu yana toplam 2 bin 200 aile hekimiyle bir araya geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Türmen, "Türkiye'de aile ve çocuk hastalıkları yaygın. Ülke genelinde 20 bin 200 aile hekimi bulunuyor ve aile hekimi başına bin 680 hasta düşüyor" dedi.

Türmen, Türkiye'de küçük kızların erken yaşta evlendirilmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının ruh ve fizik sağlığının bozulduğunu dile getirdi.
Evlilik için kız çocuklarının 18 yaşı doldurması gerektiğine dikkati çeken Türmen, buna özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı ise anne sütünün önemine değindi.
Programa İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Budakçi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, aile hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA