Altındağ Yeni Camilerine Kavuşuyor

Altındağ’da 4 mahalle camisinin daha temel atma töreni gerçekleşti.

Altındağ Yeni Camilerine Kavuşuyor

İlçede mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Alemdağ Mahallesi’ndeki Veysel Karani Camii’nin temelini attı. Beşikkaya, Karapürçek ve Gültepe mahallelerine yapılacak olan camilerin inşaatı da aynı anda başladı.

Temel atma töreninde, mahalle camilerinin hayırlara vesile olması için Kur‘an okundu ve kurban kesildi.

MAHALLE CAMİLERİNİN ‘MİMARI’
Başkan Tiryaki, yaptığı konuşmada Altındağ’ın hızla değiştiğini ve her geçen gün daha da geliştiğini söyleyerek bu kutsal mekânların kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi. Daha önce Karapürçek, Beşikkaya mahalleleri ile Altın Köy’e yaptıkları 4 camiyi de hatırlatan Tiryaki, ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp, erkenden namaza yetişebileceği ibadethaneler inşa ettiklerinin altını çizdi. Başkan Tiryaki, vatandaşlar tarafından mahalle camilerine talep olduğuna dikkat çekerek “Bu kutsal mekânlar bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi.

“CAMİLERİN ALT KISMINDA TİCARETHANELER OLMAMALI”
Altındağ Belediyesi olarak mahalle camilerine verdikleri önemden de bahseden Tiryaki, camilerin alt kısmının ticarethane olarak kullanılmamasını istedi. Başkan Tiryaki sözlerine şöyle son verdi: “Gösterişli, büyük camiler değil daha mütevazı ibadethaneler yapmayı hedefliyoruz. Sadece Kur-an sesinin yükseldiği, hiçbir dükkânın yer almadığı, çocukların bahçesinde huzur bulabileceği, temiz, bakımlı camiler yapma amacı taşıyoruz.”

CAMİLERİN ÖZELLİKLERİ
Altındağ Belediyesi tarafından yapılacak olan camilerde Selçuklu Mimarisi’ne ait motifler yer alacak. Bu camilerde tavandaki oyma figürlerden merdivenlerdeki işlemelere, ahşap zeminden mihraba kadar Selçuklu Dönemi’nin izlerini görmek mümkün. 150 kişinin ibadet edebileceği camiler, yazın serin kışın sıcak olma özelliğine sahip.”
Kaynak: İHA