Karatay Hayvanat Bahçesinde 6 Kurt Yavrusu Dünyaya Geldi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bir batında 6 kurt yavrusu dünyaya geldi.

Karatay Hayvanat Bahçesinde 6 Kurt Yavrusu Dünyaya Geldi

Yaklaşık 500'ün üzerinde hayvanın barındığı Karatay Hayvanat bahçesinde yırtıcı hayvan türlerinden olan kurt, bir batında 6 yavru dünyaya getirdi. Henüz bir aylık olan kurt yavruları anneleri tarafından sütle beslenirken ürkek tavırları gözden kaçmadı. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü yetkilileri, kurtların erkek olanı Ankara Hayvanat Bahçesinden dişisi Kahraman Maraş Hayvanat Bahçesinden getirildiğini ifade ederek 4 yıldır ilk defa yavru verdiklerini belirtti.

Kurtların ve diğer hayvanların beslenmelerine azami önem verildiğini de kaydeden yetkililer, mevsimsel olarak farklı türde beslenmeye tabi tutulduğunu ayrıca koruyucu veteriner hekimliğin ön planda olduğunu belirterek aşıları ve paraziter mücadeleleri, immun sistem güçlendiriciler, vitamin mineral ve amino asit desteklerinin yapıldığını kaydetti.

Hayvanları tanımak ve tanıtmak amacıyla özellikle anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin gruplar halinde Hayvanat Bahçesini ziyaret ettiğine dikkat çeken yetkililer, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinin kaplan, aslan, puma, kurt, ayı, kanguru, geyik, ceylan, devekuşu, boğa yılanı, maymun, köpek, lama ve kuş türleri gibi hayvanları bünyesinde bulundurmasıyla ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA