Her Şey Ekmek İsrafını Önlemek İçin

Tokat Belediyesi, ekmek israfını önlemek için, şehrin farklı yerlerine bayat ekmek geri dönüşüm kutuları yerleştirme kararı aldı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ekmek israfının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hazırladıkları projeyle bayat ekmeklerin çöple karışmasını önleyeceklerini belirten Eroğlu, "Bizim dinimiz öyle güzel bir din ki, yemeyi içmeyi bile belli bir düzene alıp, israfı yasaklıyor. Peygamber Efendimiz 'yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz' diyor. Ekmek de tabi ki çok önemli bir besin maddemiz. Hele ki biz Türkler her şeyi ekmeğe katık yapar, ekmeksiz sofradan kalkmayız. Ama ne yazık ki çok ekmek israfı yapıyoruz. İşte bu konuda, bayat ekmeklerimizin bir geri dönüşüm kutusuyla toplanmasını ve bunların düzenli, tertipli bir şekilde bir araya getirilmesini, toplandıktan sonra da başta hayvan barınağımız olmak üzere başkaca noktalarda kullanılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Bugünden itibaren 100 geri dönüşüm kutusunu şehrin farklı noktalarına yerleştirmeye başladıklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bunu ilk etapta büyük sitelerde, büyük mahallelerde ve yine merkez caddelerimize koyacağız. Gayet dayanıklı, paslanmaz kromdan yapılmış bu kutuların içine çöp atılmaması konusunda uyarı yazılarını da yazdırdık. Amacına hizmet edecek bir uygulama olur inşallah. Bu çalışmamız sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesiydi. Bunun da hayata geçirilmesinden de büyük bir memnuniyet duymaktayız. Hizmetlerimiz Tokatlılarımız için inşallah hayırlara vesile olur. İlk başta bu geri dönüşüm kutularından 100 tane yerleştirerek işe başlıyoruz. Zaman içerisinde inşallah şehrimizin muhtelif noktalarında da yaygınlaştıracağız. Bunlar hem direklere monte edilecek tipte, hem de başka zemine koyulacak şekilde dizayn edildi ve bayat ekmeklerimizi bu kutularımız aracılığıyla toplamış olacağız."
Kaynak: AA