Havza'da Yaz Kuran Kursları İçin Hazırlıklar Başladı

Havza Müftülüğü tarafından ilçe merkezi ve köylerde 23 Haziran'dan itibaren açılacak yaz Kuran kursları için hazırlıkların başladı.

Hazırlıklar kapsamında yaz Kuran kurslarında görev yapacak din görevlilerine Atakum Başvaizi Nihat Kazel ve Mehmet Cemallioğlu tarafından Havza Müftülük binasında hizmet içi eğitim verildi.

Eğitimde din görevlilerine beşeri münasebetler, üslup ve adap ile eğitim teknikleri, planlama, hazırlama ve uygulama teknikleri, kurs sistemi, çocuk ve yetişkinlerde dini gelişim, iletişim, çocuklar için ahlak eğitimi, öğretici ve öğrenci ilişkileri gibi konularda bilgi verildi.

Ayrıca hizmet içi eğitimde tanıtılan eğitim malzemeleri kurs sonu din görevlilerine teslim edildi. Teslim edilen eğitim kitaplarının öğrencilere ücretsiz dağıtılacağı belirtildi.
Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 23 Haziran tarihinde açılacak yaz Kuran kurslarına ilkokul 1. sınıfı bitiren kız ve erkek öğrencilerin kayıt yaptırabileceği gibi alt yaş guruplarının da kurslardan kayıtsız olarak yararlanabileceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Spor Genel Müdürlüğü'nün yaptığı protokol kapsamında bu yıl da yaz Kuran kurslarına devam eden çocuk ve gençlere haftanın belirli günleri spor eğitimi verileceğine değinen Kocatürk, "Yaz Kuran kursları kapsamında verilecek spor dersleri uygun yeri olan cami ve Kuran kurslarımızda, eğer uygun yer yok ise İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tesislerinden yararlanılacak" dedi.

"Yaz tatilinde çocuklarımız yüce dinimiz İslam'ı, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberimizin ahlakını öğreniyor" diyen Kocatürk, şunları kaydetti:
"Bizler sadece Kuran Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim'i değil, çocuklarımıza hayatları boyu lazım olacak bilgileri de veriyoruz. Kurslarımızda oluşan sosyal ortamlarda çocuklarımız namaz, Kur'an-ı Kerim ve bunun gibi dini bilgileri alırken, İslami yaşamın gereklerinden paylaşma ve yardımlaşma gibi değerlerimizi de yaşayarak öğreniyorlar. Kursların anne, baba ve çocuklarımız, milletimiz ve teşkilatımız için iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum."
Kaynak: AA