Burhaniye’de Bisikletliler Buluşuyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Bisiklet Grubu(Burbis) ve Ören Bisiklet Grubu (Örbis) temsilcilerini kabul eden Kaymakam Osman Yenidoğan, Çarşamba günü (bu gün) bisikletlilerin belediye önünde buluşacaklarını söyledi.

Burhaniye’de Bisikletliler Buluşuyor

Buluşmanın, şenliğin ilk adımı olacağını anlatan Kaymakam Yenidoğan, ilçede bisiklet kullanımının yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Burhaniye Bisiklet Grubu Başkanı Metin Yörük ve Ören Bisiklet Grubu Başkanı Osman Öztatlı ile birlikte bir grup bisikletçiyi makamında kabul eden Osman Yenidoğan, ilçede bisiklet kullanımı konusunda yapılması gerekenleri konuştu.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Keleş’in de katıldığı toplantıda bisiklet sporunun önemi üzerinde duruldu ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Bunun bir tanışma toplantısı olduğunu anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, Burhaniye’nin bisiklet kullanımı için çok uygun olduğunu söyledi.

Çarşamba günü, belediye önünde buluşma kararı alınırken, buluşmaya öğrencilerin de katılması kararlaştırıldı.

Kaymakam Yenidoğan, milli eğitim yetkililerinden okullara yazı yazmalarını istedi.Günlük hayatta bisiklet kullanımının artırılmasını isteyen Kaymakam Osman Yenidoğan, “Çarşamba günü saat 17.30 da belediye önünde buluşalım. Bu iki grubun organizasyonunda hep birlikte yapacağımız şehir turuna öğrencilerimiz de katılsın. Katılan öğrencilerimize verilmek üzere 25 adet kask temin edeceğiz. Bu buluşma, ilerde yapacağımız şenliğin de ilk adımı olsun” dedi.

Burhaniye Bisiklet Grubu Başkanı Metin Yörük, Kaymakam Osman Yenidoğan’ın köylere yapacakları bisikletli gezilere katılmasını istedi. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Keleş de, salona gelen gençlerin çoğunlukla bisikletle geldiklerini belirterek, salonun bahçesinde bisiklet park yeri yapacaklarını söyledi.

Burbis Başkanı Metin Yörük ve Örbis Başkanı Osman Öztatlı, Kaymakam Osman Yenidoğan’ın teşekkür ederek makamdan ayrılırken, Belediye Başkanı Necdet Uysal’a gitti.
Kaynak: İHA